Zadovoljna.si
Dangi je najmanjši človek na svetu.

Novice

Najmanjši človek na svetu

Z.S.
27. 02. 2012 15.16
0

Najmanjši človek na svetu naj bi bil Čandra Bahadur Dangi, 72-letnik iz Nepala, ki je velik 54,6 centimetra in ima 12 kilogramov. Po uradni meritvi predstavnika Guinnessove knjige rekordov je Dangi prejel kar dve nagradi, in sicer za najmanjšega živečega človeka in najmanjšega odraslega človeka na svetu.

Dangi je najmanjši človek na svetu.
Dangi je najmanjši človek na svetu.FOTO: Reuters

Dva rekorda

"Dobro sem. Počutim se srečen," je povedal rekorder Dangi ob prejemu priznanj. "Rad bi prepotoval svet in širil ime svoje dežele," je novinarjem zaupal najmanjši živeči človek na svetu, ki je velik zgolj 54,6 centimetra. Predstavnik Guinnessove knjige rekordov mu je podaril dve nagradi, in sicer za najmanjšega živečega človeka in najmanjšega odraslega človeka na svetu.

Odvisen od drugih ljudi

72-letnik za seboj nima prijetnega življenja, saj sta mu v najstniških letih umrla starša, danes pa živi skupaj z bratom. Nihče niti ne ve, kaj je Dangiju preprečilo normalni razvoj. Najmanjši živeči človek, ki do danes ni obiskal zdravnika, se običajno zadržuje doma, zaradi svoje majhnosti pa je odvisen predvsem od vaščanov, ki mu pomagajo na vsakem koraku.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 368