Zadovoljna.si
Princ Harry

Novice

Najraje imajo Harryja

Z.N.
30. 12. 2011 12.03
0

Princ Harry, o katerem mediji večinoma poročajo v povezavi z vojaško službo ali razuzdanimi zabavami, je med Britanci očitno zelo priljubljen. Novopečeni starši so namreč dečke v letu 2011 najpogosteje poimenovali kar po njem.

Ime Harry je letos v Veliki Britaniji zasedlo sam vrh najpogostejših imen za novorojenčke. Poleg Harryja Potterja je britansko javnost letos med aprilsko kraljevo poroko njegovega starejšega brata Williama in Kate Middleton močno očaral tudi princ Harry, ki naj bi bil najbolj zaslužen za tako pogosto uporabo tega imena. Na drugo mesto se je letos uvrstilo ime Jack, na tretje pa Oliver. Med dekliškimi imeni je bilo v letu 2011 najbolj pogosto ime Olivia, sledita pa še Lilly in Sophie.
Predstavnica ekipe, ki je sestavila lestvico, Lisa Penney je povedala: "Naši podatki kažejo na to, da ljudje pri izbiri imen za otroke še vedno močno sledijo popularni kulturi in zvezdnikom. Imeni, ki sta novi na lestvici, sta recimo Jenson, po vozniku Formule 1 Jensonu Buttonu, ter Jackson, po pokojnem kralju popa." Za največ mest na lestvici je poskočilo ime Tommy, ki se je s 131. mesta povzpelo na 66, med najpogostejših 10 pa se je uvrstilo ime Riley. Med najbolj popularna imena so se uvrstila tudi imena junakov iz sage Somrak, in sicer Bella, Esme in Jacob. V raziskavo so zajeli imena 434.756 novorojenčkov, katerih starši so bili v letu 2011 člani kluba Bounty Parenting Club.

 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493