Zadovoljna.si
42159a9def_60419807

Novice

Najstnicam bodo plačali šolanje, če se odrečejo seksu

Z.M.
27. 11. 2011 09.32
0

Lokalne oblasti mesteca Boa, ki se nahaja v državi Sierra Leone, so tamkajšnjim dekletom ponudile, da jih štipendirajo, če bodo ostale nedolžne. Njihov cilj je, da bi ustavili trend vedno pogostejših nosečnosti med mladimi dekleti in povečali število izobraženih žensk v državi.

Lokalne oblasti v mestu Boa, ki leži v državi Sierra Leone, so se odločile, da bodo poizkusile rešiti vse pogostejšo nosečnost med najstnicami, v ta namen pa so si izmislile precej izvirno ponudbo. Gospodičnam so predstavile možnost štipendiranja, ki ima le en pogoj. Dekleta se morajo vzdržati seksa! Zanimanje za denarno podporo je bilo kar veliko, zato so najeli tudi posebno medicinsko osebje, ki redno preverja, ali so študentke res nedolžne.

Upajo na uspeh

"Če se bo akcija izkazala za uspešno, jo bomo začeli tudi v drugih mestih," je povedal župan mesta Mathew Margao, ki je prepričan, da ne bo težko kontrolirati študentk, ki se bodo prijavile za štipendijo. "Naše zdravniško osebje je usposobljeno za to nalogo in težko jih bo pretentati," je prepričan. Po zadnjih raziskavah je kar 70 odstotkov najstnic v Sierri Leone poročenih, zaradi mladosti pa jih kar 40 odstotkov rodi mrtvega otroka. S tem ukrepom želijo številke zmanjšati in mladim ženskam omogočiti boljše možnosti za prihodnost.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493