Zadovoljna.si
Vsaka ženska si želi, da bi izginil kar čez noč ...

Novice

Proti celulitu najbolj učinkuje masaža

Z.S.
07. 06. 2011 12.30
5

Celulit – zahrbtni znanec, ki prizanese le redkim predstavnicam ženskega spola, je znova v središču pozornosti. Ker se z njegovim nastankom nismo začele ubadati že na začetku, v zgodnjih najstniških letih, celulit skozi leta postaja vse bolj trdovratna in težko odpravljiva nadloga. Raziskave ugotavljajo, da je med izobiljem čudežnih krem in aparatur še vedno najbolj učinkovita prav ročna masaža.

Vsaka ženska si želi, da bi izginil kar čez noč ...
Vsaka ženska si želi, da bi izginil kar čez noč ...FOTO: iStockphoto

Poleg genetike in hormonskih motenj so za nastanek celulita krivi še slaba cirkulacija, kajenje, nezdrava prehrana, dehidracija in alkohol. Maščobno tkivo se kopiči globoko pod kožo, zato ga je težko odpraviti zgolj z različnimi kremami in oblogami. Razlog nastanka je slaba prekrvavitev kože, zato je kljub napredni tehnologiji in številnim znanstvenim raziskavam še vedno najučinkovitejša prav masaža. Ročna masaža lahko izboljša videz kože kar za 60 odstotkov, če jo izvajamo v kombinaciji z zdravo prehrano, pitjem vode in gibanjem. Tu so še obvezne dvodnevne razstrupljevalne diete, ki jih je smiselno izvajati enkrat mesečno celo leto, za najboljše rezultate pa je treba opustiti še kajenje, pitje alkohola in se nazadnje znebiti tudi nekaterih oblačil. Raziskave dokazujejo, da je za enega izmed posrednih krivcev pomarančne kože zaslužna tudi moda. Tesne hlače in krila namreč spodbujajo nastanek krčnih žil in valovitih grudic, ki jih želimo odpraviti, še preden se oblečemo v kopalke.
 

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375