Zadovoljna.si
Prepisovala naj bi iz knjige prokremeljskega politika Olega Matveječeva.

Novice

Nekdanja ruska vohunka obtožena plagiatorstva

STA
02. 11. 2011 14.43
0

Na nekdanjo rusko vohunko Anno Chapman, ki je po lanskem izgonu iz ZDA v Rusiji zaživela aktivno javno življenje, so se usule obtožbe zaradi plagiatorstva. Kot so jo obtožili vplivni ruski blogerji, je v svoji kolumni v nekem dnevniku skoraj dobesedno prepisala odlomek iz knjige prokremeljskega politika Olega Matveječeva.

Prepisovala naj bi iz knjige prokremeljskega politika Olega Matveječeva.
Prepisovala naj bi iz knjige prokremeljskega politika Olega Matveječeva.FOTO: Facebook

Anna Chapman, ki so jo skupaj s še devetimi ruskimi agenti lani izgnali iz ZDA, v domovini ohranja aktivno javno podobo. Med drugim dela kot model, ureja revijo, predava in sodeluje v podmladku stranke Združena Rusija premierja Vladimirja Putina. V svoji kolumni v časniku Komsomolskaja Pravda se je 29-letnica razpisala o ruskem pesniku iz 19. stoletja Aleksandru Puškinu, ki je leta 1837 umrl v dvoboju s francoskim častnikom. Chapmanova trdi, da bi se bilo moč revoluciji leta 1917 in z njo povezanemu prelivanju krvi izogniti, če bi takrat 37-letni Puškin preživel in narodu nudil moralno vodstvo. "Le pol stoletja pozneje so liberalci ter socialisti preplavili Rusijo in ubili carja ter odprli pot revoluciji," je zapisala. "Prepričana sem, da bi bile stvari drugačne, če bi Puškin imel čas, da napiše svoja zrela dela," je še dodala. Njeno besedilo je skoraj popolna kopija odlomka iz knjige Matveječeva, ki je dostopna na spletu.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 413