Zadovoljna.si
Za nezadovoljstvo so vzrok nižje plače in večji pritiski.

Novice

Nemci vse manj zadovoljni s službami

STA
2011-08-07 12:00
0

Nemško gospodarstvo se morda krepi, a Nemci so vse manj zadovoljni s svojimi službami, je pokazala raziskava inštituta za delo na univerzi Duisburg-Essen. Za nižje zadovoljstvo so krivi predvsem nizki prihodki v kombinaciji z vse večjim pritiskom.

Leta 1984 je raven zadovoljstva z delovnim mestom, merjena na lestvici od 0 do 10, v povprečju dosegala oceno 7,6. Do leta 2009 je povprečna ocena upadla na 6,8, je pokazala raziskava. Tisti nad 50 let so bili na začetku 80. let med najbolj zadovoljnimi s svojimi službami, zdaj pa so med vsemi starostnimi skupinami najmanj zadovoljni.

Študija je pokazala še, da so naraščajoči pritisk na delovnem mestu, strah pred izgubo službe in vse večji razpon med rastjo plač in rastjo bruto domačega proizvoda (BDP) države glavni razlogi za naraščanje nezadovoljstva.

V neki drugi študiji, ki je leta 2006 primerjala stopnje zadovoljstva v 22 evropskih državah, so se najvišje uvrstile Danska, Švica in Finska s povprečnimi ocenami 7,8, 7,7 in 7,6. Najnižje so se uvrstile Ukrajina, Bolgarija in Rusija z ocenami med 6,3 in 6,1. Povprečna ocena vseh držav je bila 7,1.
 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 135