Zadovoljna.si
Nepalsko notranje ministrstvo je sporočilo, da bo ukrep začel veljati čez nekaj tednov.

Novice

Nepal bo pravno priznal tretji spol

STA
25. 05. 2012 12.00
1

Nepalski homoseksualci, biseksualci in transseksualci so v četrtek pozdravili odločitev vlade, po kateri jih bodo lahko državne institucije po novem priznavale kot tretji spol. Na identifikacijskih dokumentih bo tako poleg moškega in ženskega spola še označba "drugo".

Nepalsko notranje ministrstvo je sporočilo, da bo ukrep začel veljati čez nekaj tednov.
Nepalsko notranje ministrstvo je sporočilo, da bo ukrep začel veljati čez nekaj tednov.FOTO:

"Vrhovno sodišče je izreklo sklep, ki vladi nareka izdajanje osebnih dokumentov za osebe tretjega spola," je dejal nepalski poslanec Sunil Babu Pant. Nepalsko notranje ministrstvo je sporočilo, da bo ukrep začel veljati čez nekaj tednov. "Naša skupnost meni, da nam je s tem ukrepom država končno uradno podelila identiteto," je dejal Pant, ki je prav tako predsednik organizacije Modri diamant za pravice lezbijk, gejev, biseksualcev in transseksualcev (LGBT).

Pripadniki LGBT skupnosti se že dolgo pritožujejo zaradi diskriminacije, ki jo doživljajo na primer pri potegovanju za službo ali vpisu na fakulteto, ker se njihov videz ne sklada z uradnim spolom, zapisanim v osebnih dokumentih. "Že samo priznavanje tretjega spola bo rešilo polovico naših težav," je dejal Pant. "Ukrep bo pomagal pri ugotavljanju števila oseb tretjega spola. Tako se bo vlada lahko uspešneje posvetila težavam, ki pestijo skupnost," je še dodal Pant.
 

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 413