Zadovoljna.si
Veliko hrupa za prazen nič?

Novice

'Nespodobna' reklama, ki razburja Srbe

Z.C.
12. 03. 2012 15.13
3

Reklama za sredstvo, ki preprečuje vetrove in so jo predvajali na srbski televiziji, je med gledalci sprožila različne komentarje, predvsem pa so se ob njo obregnili nekateri srbski mediji. V 19-sekundnem reklamnem spotu se pojavi mlada ženska ter zvok, ki spominja na glasno prdenje. Po sceni sodeč, nekdo spušča vetrove ženski naravnost v obraz in to s tako močjo, da z njene pisalne mize odpihne vse papirje. Srbski mediji so reklamo ocenili za nespodobno, po njihovem mnenju pa je še posebej šokantno to, da reklamo vrtijo na televiziji, ki pokriva vso Srbijo, in jo predvajajo v najbolj gledanem terminu.

Veliko hrupa za prazen nič?
Veliko hrupa za prazen nič?FOTO:

Kot poroča srbski spletni portal Svet.rs so za mnenje o reklami, ki je po njihovem mnenju nespodobna, prosili predstavnika Sveta za radiodifuzijo, vendar reklamnega spota še ni videl in ga ni mogel komentirati. Se pa je na kritiko odzvalo farmacevtsko podjetje, ki je naročnik reklame za sredstvo proti vetrovom. Pojasnili so svoje stališče, da zdravstvene težave niso nekaj sramotnega, z reklamnim sporočilom pa so na duhovit način ljudem želeli ponuditi rešitev za vetrove. "Težave z vetrovi so fiziološki problem, ki muči številne ljudi. Medicinsko dejstvo je, da ima vsak tretji državljan Srbije sindrom razdražljivega črevesa in mnogi se tega sramujejo. Ne gre za zdravstveno težavo, o kateri bi se govorilo na glas, zato se ljudje, ki imajo ta problem, počutijo še bolj izolirane," so med drugim zapisali v odgovoru in dodali, da so s svojim reklamnim sporočilom demistificirali to težavo in ponudili rešitev. Kakšno je pa vaše mnenje o reklamnem sporočilu, ki razburja nekatere srbske medije? Lahko bi rekli, veliko hrupa za prazen nič, sicer pa poglejte video.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493