Zadovoljna.si
42159a9def_60419807

Novice

Neverjetna okrutnost ali 'photoshop'?

Z.C.
30. 11. 2011 11.04
17

Dva mladeniča sta se nastavila pred fotoaparat in v smehu pokazala rezultat svojega grozljivega dejanja: mladega psička sta obesila z žico. Fotografijo sta objavila na Facebooku in razumljivo razburila vse, ki so videli posnetek. Italijanski mediji se zdaj sprašujejo, ali gre za okrutno dejanje ali zgolj za "photoshop". Tamkajšnje organizacije za zaščito živali so že sprožile akcijo za identifikacijo obeh najstnikov, ki sta glede na videz mladoletnika, nekateri pa namigujejo, da morda sploh nista Italijana.

"Samo prava kazen bo preprečila, da bi se taka dejanja ponavljala," je za italijanske medije povedala Antonella, ki se s širjenjem sporne fotografije še posebej trudi, da bi odkrili identiteto dveh najstnikov, ki sta na posnetku. Vse ljubitelje živali poziva, naj nepridiprava prijavijo, če ju poznajo, da dobita zasluženo kazen. "Pojavila so se sicer namigovanja, da ne gre za Italijana in da posnetek prihaja celo iz Južne Amerike. Kljub temu smo se za vsak primer organizirali in zbiramo denar, ki ga bomo podarili tistemu, ki bo sporočil informacije o identiteti teh dveh fantov." Pred nekaj dnevi se je podoben primer zgodil tudi v Trevisu, neznanec je namreč z verigo zadavil psa, medtem ko je bila njegova lastnica na pogrebu. Tudi v tem primeru so razpisali nagrado "za glavo" krivca za nehumano dejanje.

 

 

KOMENTARJI (17)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493