Zadovoljna.si
Več testosterona vpliva na manj ejakuliranih spermijev, trdijo avstralski strokovnjaki.

Novice

Nizek moški glas razkriva manj semenčic

Z.C.
11. 01. 2012 12.01
0

Moški z nizkim glasom so od nekdaj veljali za možate in za ženske bolj privlačni, vendar pa študija, ki so jo opravili na Univerzi Western Australia dokazuje, da imajo moški s šarmantnim globokim glasom manj semenčic. Ugotovili so namreč, da imajo predstavniki močnejšega spola, ki šarmirajo z basom, več testosterona, kar vpliva na manj ejakuliranih spermijev.

Več testosterona vpliva na manj ejakuliranih spermijev, trdijo avstralski strokovnjaki.
Več testosterona vpliva na manj ejakuliranih spermijev, trdijo avstralski strokovnjaki.FOTO: iStockphoto

Strokovnjaki z Univerze Western Australia bodo s svojimi ugotovitvami najverjetneje razočarali marsikaterega moškega in tudi žensko. Avstralski znanstveniki Leigh Simmons, Marianne Peters in Gillian Rhodes so v študiji ugotovili, da je testosteron ‘krivec’ za to, da se bodo moški z nizkim glasom morali odpovedati slovesu velikih zapeljivcev, ki so ga imeli doslej. Prevelika količina moškega hormona naj bi, kot trdijo raziskovalci, vplivala na manjšo količino ejakuliranih spermijev. Študija, ki so jo objavili na PLoS ONE, se je začela z izhodiščem, da moški z nizkim glasom bolj privlačijo ženske. Da bi to dokazali, so skupini žensk predvajali posnetke glasu 54 moških, starih med 18 in 32 let. Večina žensk je odgovorila, da so jim bolj všeč nizki moški glasovi. Študijo so nato nadaljevali in isti skupini moškim analizirali spermije. Ugotavljali so kakovost in količino semenčic. Ugotovitve so pokazale, da imajo moški z nizkim glasom manj semenčic od tistih, ki se ne morejo pohvaliti z zapeljivim basom. Strokovnjaki so ob tem pojasnili, da gre najverjetneje za neke vrste kompenziranje, s katerim se vzpostavi naravno ravnovesje, ki omogoči enake možnosti tudi moškim s piskajočim glasom, ki zaradi tega morda manj privlačijo ženske.
 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493