Zadovoljna.si
Američani so ga skritizirali.

Novice

Njegovi čufti bolj redijo kot masten hamburger

Z.L.
30. 12. 2011 12.00
3

Jamie Oliver kuha preveč redilno hrano. To je sklenila skupina ameriških strokovnjakov, ki so najnovejšo knjigo britanskega kuharskega velemojstra razglasili za eno izmed petih najslabših kuharic leta 2011. Kot argument so navedli njegovo mesno kroglico, ki naj bi po njihovih izračunih vsebovala kar dvakrat več joulov kot svetovno znani veliki hamburger največje ameriške verige restavracij s hitro prehrano.

Američani so ga skritizirali.
Američani so ga skritizirali.FOTO:
Sloviti kuharski mojster Jamie Oliver je postal tarča kritik ameriških borcev za zdravo življenje. Mesna kroglica, recept za katero je zapisan v eni od njegovih knjig, naj bi namreč vsebovala dvakrat več joulov kot njihov priljubljen veliki hamburger in s tem predstavlja veliko nevarnost za zdravje. Ljudje, ki jedo tovrstno hrano, so namreč bolj izpostavljeni srčnemu infarktu. Ironično pa je, da je prav Jamie vodja skupine, ki se v Veliki Britaniji z različnimi programi bori proti debelosti. A ameriški strokovnjaki s področja prehrane so sedaj sklenili, da je njegova knjiga Jamie's 30 - Minute Meals (Jamiejevi obroki v tridesetih minutah) ena izmed petih najslabših kuharskih knjig leta 2011, čeprav so v Veliki Britaniji prodali kar milijon izvodov. Priznavajo sicer, da je Jamie v svojem profesionalnem življenju do sedaj ustvaril kar nekaj zelo dobrih knjig, izdal veliko dobrih receptov in s popoldanskimi malicami naredil veliko dobrega in koristnega za otroke. A vse to ne odtehta dejstva, da so nekatere njegove jedi enostavno preveč redilne in zato nesprejemljive za zdravo življenje. Slavni kuhar bo zato naslednjič najverjetneje dvakrat premislil, preden bo svoje delo znova poslal čez lužo.
Kljub kritikam je popolnoma predan kuhanju.
Kljub kritikam je popolnoma predan kuhanju.FOTO:

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493