Zadovoljna.si
Kratki lasje - 2

Novice

Vodstvo podjetja ukazalo vsem zaposlenim enake pričeske

Z.C.
27. 08. 2011 11.38
1

Japonsko gradbeno podjetje Maeda Corporation je 2.700 zaposlenim naročilo, kako naj si postrižejo lase. Na srečo so za moške določili eno pričesko, za ženske pa drugo. Cilj dokaj bizarnega ukrepa je varčevanje z energijo.

Kako so ukaz vodstva sprejeli zaposleni, ni znano.
Kako so ukaz vodstva sprejeli zaposleni, ni znano.FOTO:

Vseh 2.700 zaposlenih v japonskem podjetju Maeda Corporation si bo po novem urejalo pričesko po navodilih vodstva. To je namreč za moške odredilo kratko pristrižene lase, za ženske pa resda nekoliko daljše, a je obvezen frufru, ki ga je moč počesati tudi na stran. Japonsko podjetje je na ta način pokrenilo ekstremno državno kampanjo za zmanjševanje porabe energije. “Naša družba želi zaščititi okolje in zato motivira zaposlene, da enako naredijo tudi sami. Sicer nimamo podatkov, ki bi to potrdili, a verjamemo, da ljudje, ki nosijo kratko pričesko, ne uporabljajo sušilca za lase, pa tudi velike količine vode ne. Če bomo vsi naredili enako, bomo privarčevali energijo,” je povedala tiskovna predstavnica podjetja Chizuru Inoue. Poleg tega zaposleni, ko odstranijo zaščitno čelado, kratke lase veliko lažje uredijo kot pa dolge, so mnenja v japonskem podjetju, ki se ukvarja z gradbeništvom.

 

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493