Zadovoljna.si
Sam Bracanov je princa Charlesa želel politi v znak protesta proti privilegiranemu položaju prestolonaslednika.

Novice

Novozelandec načrtoval napad na princa Charlesa

STA
13. 11. 2012 15.23
0

Novozelandska policija je v ponedeljek ob obisku britanskega prestolonaslednika princa Charlesa v prestolnici Auckland prijela starejšega moškega, ki je princa in njegovo soprogo Camillo nameraval politi z mešanico konjskega gnoja in vode, poročajo tuje tiskovne agencije.

Sam Bracanov je princa Charlesa želel politi v znak protesta proti privilegiranemu položaju prestolonaslednika.
Sam Bracanov je princa Charlesa želel politi v znak protesta proti privilegiranemu položaju prestolonaslednika.FOTO: Reuters

74-letni Sam Bracanov je pred sodiščem v Aucklandu dejal, da se ne čuti krivega glede obtožb, da je načrtoval napad na britanskega prestolonaslednika na javnem kraju. Vendar pa je kasneje novinarjem priznal, da je kupil konjski gnoj in ga zmešal z vodo ter da je s to mešanico nameraval politi princa Charlesa v znak protesta proti privilegiranemu položaju prestolonaslednika.

Policija je Bracanova, ki so ga označili za antirojalista, prijela, še preden sta Charles in Camilla prišla pozdravit množico v Aucklandu. Kasneje so ga po plačilu varščine izpustili na prostost, sodišče pa je odločilo, da se prizorišču obiska sme približati na največ 500 metrov.

Bracanov je že ob obisku princa Charlesa leta 1994 protestiral na svoj način. Takrat je skušal britanskega prestolonaslednika poškropiti z osvežilcem zraka, da "bi odstranil smrad po kraljevi družini". Leta 1988 pa je vrgel vedro konjskega gnoja na avtomobil, v katerem se je peljal španski kralj Juan Carlos.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 413