Zadovoljna.si
Obisk podhranjenih otrok v Afriki ji je povsem odprl oči.

Novice

Nuša Derenda: 'To mi je odprlo oči!'

zadovoljna.si
13. 12. 2013 08.22
15

Nuša Derenda je pred meseci skupaj z Unicefovo odpravo obiskala Zambijo, kjer je spoznala, kaj pomenita v resnici lakota in revščina. Skupaj z ekipo je obiskala center za hudo podhranjene otroke. Spoznali so štiričlansko družino, katere starejša hčerka pri enem letu bije bitko za življenje. "To mi je odprlo oči," se svojega obiska v Afriki spominja Nuša.

Hvaležna je Unicefu za izkušnjo, ki jo je z njihovo pomočjo doživela v Zambiji.
Hvaležna je Unicefu za izkušnjo, ki jo je z njihovo pomočjo doživela v Zambiji.FOTO: Unicef Slovenija
Spomnimo, Unicef Slovenija je v sodelovanju s POP TV po zgledu odborov v tujini Nihadi Prnjavorac, dekletu, ki je oddaji Vid in Pero šov izrazila željo, da bi rada na lastne oči spoznala, kako Unicef pomaga otrokom na terenu, željo tudi uresničil. V Afriko, natančneje v Zambijo je odpotovala z našo televizijsko ekipo, del odprave pa je bila takrat tudi pevka Nuša Derenda.
Oddaja Vid in Pero šov za UNICEF bo na sporedu v soboto, 14. decembra ob 21. uri na POP TV.
Obisk podhranjenih otrok v Afriki ji je povsem odprl oči.
Obisk podhranjenih otrok v Afriki ji je povsem odprl oči. FOTO: Unicef Slovenija
Nuša je v sklopu obiska izkoristila čas in obiskala center za hudo podhranjene otroke, kjer je spoznala deklico Hope (kar v angleščini pomeni upanje). Njena zgodba jo je naravnost pretresla. Stara je bila eno leto in dva meseca, tehtala pa je le 4,5 kilograma. Hudo je bila podhranjena, ko sta se spoznali.
Medtem ko je Hope iz dneva v dan pod nadzorom strokovne ekipe počasi pridobivala na teži, se je njena mama učila o pomembnosti dojenja njene mlajše sestre Patience, o primerni prehrani za Hope po vrnitvi domov in na sploh o pomenu higiene za zdrav razvoj otrok. "Na lastne oči sem spoznala, kako Unicef pomaga otrokom in izboljšuje njihova življenja," nam danes navdušeno pove o izkušnji, ki jo je vsekakor zaznamovala za celo življenje.

Vid in Pero sta v preteklosti z izpolnjenimi željami in dobrodelnostjo že velikokrat pričarala solze sreče, tokrat pa bosta šla še korak dlje in Unicefu pomagala pri zbiranju mesečnih darovalcev za projekt »Starši otrok sveta«. Na POP TV bo 14. decembra ob 21.00 posebna dobrodelna oddaja Vid in Pero šov za UNICEF. "Da postanem Starš otrok sveta, sem se odločila predvsem zato, ker sem se na lastne oči prepričala, kako učinkovita je Unicefova pomoč tam, kjer jo najbolj potrebujejo. Pogosto se nam zdi, da z majhnimi zneski ne moremo narediti veliko, toda spoznala sem, da je pomemben prav vsak evro. Obisk Zambije mi je odprl oči, počutim se dobro, da lahko pomagam," nam je zaupala Nuša, ki tokrat prihaja v goste k Vidu in Perotu.

Postanite starši otrok sveta! Pokličite 080 26 96 ali obiščite www.unicef.si.

Skozi smeh in solze, vtise zanimivih gostov in utrinke Unicefove pomoči otrokom na terenu bodo gledalci tokrat spoznali, kako pomembna je humanitarna pomoč. Voditelja Vid in Pero bosta skupaj z gosti predstavila, kako lahko prav vsi pomagamo zagotoviti boljše življenje otrok po svetu. Prisluhnili bomo lahko tudi Nihadi, ki je kot otrok v BiH prejemala Unicefovo pomoč, danes pa je sama darovalka.

Vid in Pero vas bosta povabila, da se pridružite Unicefovim Staršem otrok sveta, vaše klice pa bodo med drugim sprejemali tudi drugi znani Slovenci. Ne zamudite!

Postanite starši otrok sveta! Pokličite 080 26 96 ali obiščite www.unicef.si.
Postanite starši otrok sveta! Pokličite 080 26 96 ali obiščite www.unicef.si.FOTO: Unicef Slovenija
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375