Zadovoljna.si
Par

Brane, pomagaj!

On je utrujen, jaz sem tečna in nikoli ne seksava

Brane Kastelic
31. 05. 2012 13.04
0

Pozdravljen Brane! Takole. Imam fanta. Živiva skupaj. Oba sva v drugi polovici dvajsetih let. Prvi dve leti sta bili krasni; sedaj po 4 letih skupnega življenja pa sta najino skupno življenje in spolnost zadela dno. On se noče pogovoriti, on je vedno utrujen in pod stresom. Jaz, če se želim pogovoriti, sem tečna; tečna sem baje tudi nasploh (tudi to je eden izmed izgovorov, da ne seksava). Je rešitev zame samo še konec zveze? Kaj svetuješ? Nezadovoljena.

Par
ParFOTO:

Pozdravljena Nezadovoljena! Nimaš se dobro. In bi verjetno raje imela podoben “problem” kot ga ima NinđaaaaŠ (preberi, prosim, njeno vprašanje). Njen tip hoče “usaj petkrat na dan”. Prosjačenje za seks mora biti nekaj še posebej neprijetnega. Čeprav prevladuje stereotip, po katerem so seks berači v glavnem samo moški, je vse več žensk, ki se pritožuje, da trpijo pomanjkanje seksa in vsega tistega, kar sodi zraven in nas dela srečnega in zaradi česar je seks tako pomemben. Pogrešajo pozornosti, nežnosti in božanja, objeme golih teles, slastne dotike…
Zanimivo je, da so pravzaprav preštevilni pari, ko začnejo živeti skupaj, razočarani. To ni presenetljivo, saj so se prej dobivali samo za druženje in seks, nenadoma pa je tako veliko drugih reči, ki jih morata postoriti in o katerih se morata pogovoriti. Nekateri pogrešajo svoje prejšnje življenje, družbo, neodvisnost…
Grozno je, da ženski, ki si želi seksa, reče, da je tečna. En velik razlog mora biti za to kot tudi za to, da je vedno pod stresom in utrujen. Imata denarne probleme? Ga skrbi, da bo ob službo? Takšni problemi znajo moškega zelo usekati.
Ponavadi so ženske tiste, ki prve popustijo pri seksu parov, ko začenejo živeti skupaj. Spomnim se raziskave, ki je ugotovila, da se to zgodi po približno štirih letih skupnega življenja.
Naj to priznamo ali ne, je glavni razlog, vsaj za moške, da začnejo živeti z žensko to, da imajo seks stalno na dosegu ne samo roke. Se je tvoj partner že po dveh letih naveličal obilja seksa in mu ne ugaja več skupno življenje? Če je to… to, je to slaba novice zate, in za vajino razmerje, ker najbrž pomeni, da te nima več rad. Morda zato, ker ima drugo? Ne vem. Kaže pa vse znake neodločnega moškega, ki bi rad iz tega razmerja pa nima dovolj jajc za to, da bi ti povedal pošteno in iskreno.
Posedi ga, in mu reci, da se absolutno morata pogovoriti, ker tako ne gre več naprej. Vprašaj ga, ali želi, da gresta narazen? Medtem ga glej v oči: odgovor boš videla v njih, še preden bo kaj rekel.

Rubrika Brane, pomagaj! je namenjena vsem, ki so potrebni ... nasveta, ideje, seksa ... Svoje vprašanje nam lahko zaupate tukaj.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493