Zadovoljna.si
Beth Cowan - 1

Novice

Govorili so ji, da izgleda, kot da umira ...

J.V.
18. 12. 2015 12.41
2

Beth Cowan je živela samo od jabolka na dan in se v nekaj mesecih spremenila v živega okostnjaka. Ko se je zaradi anoreksije znašla tik pred smrtjo, se je 19-letna manekenka odločila premagati bolezen. Namesto stradanja je izbrala fitnes in se celo udeležila lepotnega tekmovanja, na katerem je spregovorila o boju s prehranjevalnimi motnjami in izrazila željo, da bi s svojo zgodbo lahko pomagala dekletom po celem svetu.

Beth Cowan - 1
Beth Cowan - 1 FOTO: YouTube
Beth Cowan je najstnica, ki prihaja iz Velike Britanije in ena izmed tistih deklet, ki se je borila z anoreksijo in bulimijo. Da bi shujšala, je več ur preživela v fitnesu, na dan pa pojedla le eno jabolko.

»Stara sem bila 16 let in še vedno v šoli. Ne vem, kako se je začelo, ni bilo nekega posebnega razloga. Začela sem se odpovedovati hrani, več ur na dan sem telovadila in pojedla le jabolko na dan. Potem pa sem bila nekega dne v nakupovalnem centru, in ko sem se sprehodila mimo ogledala, nisem mogla verjeti, kako suha sem. Ljudje so mi govorili, da izgledam, kot da umiram. Šla sem k zdravniku, saj sem vedela, da moram nekaj narediti ali pa nikoli ne bom mogla imeti otrok,« se spominja danes 19-letna Beth.

Beth Cowan - 2
Beth Cowan - 2FOTO: YouTube

»Bolezen mi je vzela vse. To je bil moj način, da sem nazaj pridobila nekaj nadzora, vse ostalo mi je ušlo izpod  nadzora.« Njeno zdravje je postalo tako ogroženo, da ni mogla več hoditi v šolo in so jo morali šolati doma. Ko je prišlo tako daleč, da bi jo morali hospitalizirati, je Beth začela obiskovati strokovnjaka za motnje prehranjevanja, ki ji je pomagal okrevati. »Včasih sem jokala ob misli, da bi morala v bolnišnico. Bila sem popolnoma prestrašena.«

Danes Beth znova živi zdravo, se normalno prehranjuje in telovadi, z udeležbo na lepotnih tekmovanjih pa želi pomagati drugim dekletom.
 

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375