Zadovoljna.si
Vrhunski tekmovalci v osmih urah ostrižejo tudi do 700 ovac.

Novice

Olimpijsko striženje ovc?

STA
18. 01. 2012 11.58
0

Združenje novozelandskih kmetov si želi, da bi striženje ovac postalo olimpijski šport. Pri združenju, ki bo marca na Novi Zelandiji priredilo svetovno prvenstvo, so prepričani, da si tudi ta šport s svojimi udeleženci zasluži mednarodno veljavo.

Vrhunski tekmovalci v osmih urah ostrižejo tudi do 700 ovac.
Vrhunski tekmovalci v osmih urah ostrižejo tudi do 700 ovac.FOTO: POP TV

"Prišel je čas, da tudi ta šport dvigne svoj status na svetovni ravni," je prepričana Jeanette Maxwell, pristojna za stike z javnostmi, ki je prepričana, da bi ta šport lahko postal demonstracijski tako na igrah Commonwealtha kot na olimpijskih igrah. Ob tem je dodala, da vrhunski tekmovalci v osmih urah ostrižejo tudi do 700 ovac, in pri tem opozorila na izjemno pripravljenost najboljših.

Novozelandska vlada je tekmovalno striženje ovac že priznala kot šport in ga podprla tudi finančno. Seveda imajo ovce na Novi Zelandiji poseben pomen, saj je v državi, v kateri živi približno 4,4 milijona ljudi, kar okrog 40 milijonov ovac. Veliko zanimanje za ta šport je tudi v Avstraliji in na Irskem.

Pri združenju se zavedajo, da bo preboj v olimpijske športe težaven, kar pa ne spreminja njihovih želja. A konkurenca je huda. Že dolga leta se za preboj med olimpijske športe potegujejo tudi karate, ples, squash, bowling ...
 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493