Zadovoljna.si
Victoire Macon Dauxerre - 1

Dieta

Osem mesecev je jedla samo jabolka - takšna je 5 let kasneje!

J.V.
10. 03. 2016 10.52
26

Vsi poznamo nerealistične lepotne standarde, ki jih postavljajo modna industrija in mediji ter najbolj prizadanejo mlada dekleta. Zaradi pretirano vitkih manekenk, ki krasijo naslovnice revij pripadnice nežnejšega spola po celem svetu, čutijo pritisk, da morajo tako izgledati tudi same, če želijo biti lepe. Rezultat tega so motnje prehranjevanja, ki so vedno bolj pogoste. Z njimi se je več let borila tudi takrat 18-letna Victoire Macon Dauxerre, francoska študentka, ki jo je na ulici odkril modni agent.

Victoire Macon Dauxerre - 2
Victoire Macon Dauxerre - 2FOTO: Instagram

Victoire je nekega dne na ulici odkril modni agent in še preden se je dobro zavedla, je bila vržena v vrtinec, ki je evropska modna industrija.

Da bi uresničila svoje sanje in bi jo izbrale največje modne revije, je morala izgubiti 10 kilogramov in to hitro. Njena rešitev? Kar osem mesecev je vsak dan pojedla samo 3 jabolka. Trdo je delala in izgubila kilograme, konec koncev so ji morala biti prav oblačila številke 32 in 34. Za model so jo izbrale številne modne hiše v Franciji, Italiji in Ameriki.

 

Chronique poignante dans .@lobs .@annatopaloff #anorexia #anorexiarecovery #beauty #healthy #model #fashionweek #fashion #jamaisassezmaigre

Objavil/a Victoire Dauxerre Pro dne 7. januar 2016

V nekem trenutku je imela samo 45 kilogramov in to pri višini 177 centimetrov. Zaradi ekstremne diete je izgubila menstruacijo in celo dobila osteoporozo. Borila se je z bulimijio in anoreksijo. Dieta z jabolki telesu ne priskrbi hranil, ki jih to potrebuje, da lahko normalno deluje. Zaradi tega telo začne 'jesti' samo sebe, da bi poskušalo obnoviti kosti in mišice.Vedno bolj šibka je bila tudi psihično in po osmih mesecih manekenstva je celo poskušala narediti samomor. In takrat je spoznala, da tako enostavno ne more več in zapustila modno sceno.

Ko je bila stara 23 let je napisala knjigo 'Nikoli dovolj suha. Dnevnik top modela', v kateri je opisala grozote modne industrije. Danes predava skupinam mladih deklet v upanju, da jih odvrne od sveta manekenstva.

C'est parti pour les interviews! 2 pages dans ELLE Jeudi 31 Décembre @ellefr #jamaisassezmaigre #healthy #beauty #anorexia #anorexiarecovery #fashion #fashionweek #model

Objavil/a Victoire Dauxerre Pro dne 28. december 2015

 

KOMENTARJI (26)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375