Zadovoljna.si
Virtualni načrt šole

Novice

Otroci zaradi računalniških igric nasilnejši

STA
11. 04. 2012 09.04
0

Otroci zaradi nasilnih računalniških igric, od katerih so lahko odvisni, postanejo nasilnejši in se pogosto zatekajo v domišljijski svet, opozarjajo strokovnjaki. Kot je pojasnila podpredsednica britanskega združenja učiteljev in vzgojiteljev Allison Sheratt, že štiri- in petletni otroci na igriščih "uprizarjajo" nasilne prizore iz igric. Poleg tega po gledanju ali igranju zanje neprimernih iger postanejo bolj razdražljivi in nasilnejši.

Virtualni načrt šole
Virtualni načrt šole FOTO:

Allison Sheratt je opozorila, da otroci, ki postanejo odvisni od iger, bežijo pred realnostjo, zato jim grozi socialna izključenost, debelost in osamljenost. Dejala je še, da je na splošno v zadnjih letih pri otrocih opaziti večjo agresivnost. "Sicer vsi pričakujemo, da se bodo otroci med igro prerivali in bodo morda celo grobi drug do drugega, vendar sem opazila, da na igriščih večinoma le igrajo prizore iz iger in da se pogosto brez pravega razloga tepejo in poškodujejo druge," je še povedala Sherattova. Večina štiri- in petletnikov iz skupine, ki jo vodi Sherattova, ima v svoji sobi televizor in prenosni računalnik, nekateri pa imajo celo svoje igralne konzole ali vsaj dostop do njih.
 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493