Zadovoljna.si
Louvre je še vedno najbolj obiskan muzej na svetu.

Novice

Pariški Louvre najbolj obiskan muzej na svetu

STA
03. 01. 2012 12.00
0

Pariški muzej Louvre je z rekordnimi 8,8 milijona obiskovalci v lanskem letu utrdil svoj sloves najbolj obiskanega muzeja na svetu. V letu 2011 se je v muzeju po treh zaporednih letih, v katerih so našteli po 8,5 milijona obiskovalcev, število le-teh povečalo za 5,5 odstotka.

Louvre je še vedno najbolj obiskan muzej na svetu.
Louvre je še vedno najbolj obiskan muzej na svetu.FOTO: Reuters

Iz muzeja, v katerem ob številnih vrhunskih mojstrovinah hranijo znamenito Da Vincijevo Mona Lizo, so sporočili, da so se vrnili turisti iz ZDA in da so opazili povečanje števila turistov iz držav v vzponu. V muzeju so sprejeli 66 odstotkov tujih obiskovalcev, med njimi največ turistov iz ZDA, sledijo jim brazilski, italijanski, avstralski in kitajski turisti.

Odstotek obiskovalcev se je povečal za pet odstotkov

Kot so v preteklem tednu sporočili s francoskega urada za kulturno dediščino, sami ocenjujejo, da se je število obiskovalcev francoskih muzejev v lanskem letu na splošno povečalo za več kot pet odstotkov, in sicer na okrog 27 milijonov obiskovalcev.
Po oceni londonskega The Art Newspaper je bil v letu 2010 drugi najbolj obiskani muzej na svetu Britanski muzej s 5,8 milijona obiskovalci, sledil mu je newyorški Metropolitanski muzej s 5,2 milijona obiskovalci.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493