Zadovoljna.si
Zaradi napake je lahko kontracepcijska zaščita neučinkovita.

Novice

Pfizer odpoklical milijon škatlic kontracepcijskih tablet

STA
02. 02. 2012 12.03
0

Ameriški farmacevtski gigant Pfizer je odpoklical milijon škatlic kontracepcijskih tabletk zaradi napake pri pakiranju. Tabletke so namreč neustrezno urejene glede tega, kateri dan se vzame katera, napaka pa lahko pripelje do nezadostne kontracepcijske zaščite in neželene zanositve, so pojasnili v podjetju.

Zaradi napake je lahko kontracepcijska zaščita neučinkovita.
Zaradi napake je lahko kontracepcijska zaščita neučinkovita.FOTO: iStockphoto

Napaka naj bi se sicer pojavila le v ZDA, tabletke so bile proizvedene in zapakirane v Pfizerjevi tovarni v ameriški zvezni državi New York, v ZDA pa se prodajajo pod blagovno znamko Akrimax. V vsaki škatlici je 21 aktivnih tabletk in sedem neaktivnih. A urejene naj bi bile v nepravilnem vrstnem redu, kar bi lahko povzročilo težave pri uporabnicah. Zaplet je nastal zaradi "mehanske" napake in napake pri vizualnem pregledu, so še pojasnili v Pfizerju. Napaka se je pojavila pri določenem številu škatlic tablet, njihove serijske številke pa so zdaj objavili na spletni strani ameriške uprave za prehrano in zdravila (FDA).
 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 368