Zadovoljna.si
Poleg rumene barve bo atraktivna tudi notranjost.

Novice

Po New Yorku kmalu v novih taksijih

Z.L.
04. 04. 2012 08.10
0

Vsi dobro poznamo znamenite rumene taksije, ki jih je mogoče videti na newyorških ulicah ali v hollywoodskih filmih. A sedaj so inovatorji predstavili novo različico nissanovega modela NV 200, ki bo po ulicah svetovnega velemesta začel voziti naslednje leto. Še vedno gre za rumen avto, ki pa bo imel drsna vrata, oddajal bo presenetljivo nevtralen vonj, v njegovi notranjosti pa bodo potniki lahko občudovali še vse kaj drugega kot zgolj merilno uro.

Poleg rumene barve bo atraktivna tudi notranjost.
Poleg rumene barve bo atraktivna tudi notranjost.FOTO: Reuters

V New Yorku so pred dnevi prvič predstavili nov model taksijev nissan NV 200, ki bo po živahnih ulicah začel voziti jeseni naslednje leto. Nov model, ki so ga inovatorji in strokovnjaki razvijali več let in je bil na tiskovni konferenci predstavljen v 99 odstotkih svoje končne podobe, se lahko pohvali z lahkimi drsnimi vrati, panoramsko streho in bogato opremljeno notranjostjo. Tako bodo lahko potniki s posebnim sistemom klimatskega prezračevanja sami regulirali toploto, po celi notranjosti bodo nameščeni osvežilci zraka, ki se bodo avtomatično vključili na določeno časovno obdobje, s šoferjem pa bodo potujoči lahko komunicirali preko interfona. Taksi bo opremljen tudi z bralnimi lučkami, električno vtičnico in dvema USB-vhodoma, udobni in prostorni sedeži pa bodo prevlečeni s prevlekami iz antibakterijske tkanine. „Prvič se bodo po mestu vozili taksiji, ki so ustvarjeni za tiste, ki danes v družbi pomenijo največ: delavce in turiste,“ je na novinarski konferenci ob uradni predstavitvi ponosno poudaril newyorški župan Michael R. Bloomberg in dodal, da so o njihovih taksijih do sedaj po svetu govorili zgolj zaradi barve, sedaj pa bodo imeli kaj povedati tudi o njihovi notranjosti.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493