Zadovoljna.si
Naravna lepota - 1

Novice

Počutijo se, kot bi bile gole

Z.N.
29. 02. 2012 13.04
0

Čeprav se nekatere ženske nenaličene sproščeno sprehajajo, nekatere brez popolnega make upa ne upajo niti nesti smeti iz hiše. Nova raziskava je pokazala, da skoraj polovica Američank ni zadovoljna s svojim naravnim videzom, mnoge pa se, če niso naličene, počutijo, kot bi bile gole.

Mnoge ženske niso zadovoljne s svojim naravnim videzom.
Mnoge ženske niso zadovoljne s svojim naravnim videzom.FOTO:

Nenaličenost so ženske, ki so sodelovale v raziskavi, pogosto povezovale z neprivlačnostjo, številne pa so odgovorile, da imajo težave s sprejemanjem svojega obraza takšnega, kot je, brez ličil. Izmed 1.292 vprašanih je kar 44 odstotkov žensk odgovorilo, da se slabo počutijo, če niso naličene, izmed teh jih je 16 odstotkov povedalo, da se brez ličil počutijo neprivlačne, 14 odstotkov se jih počuti, kot bi bile gole. Le 14 odstotkov vprašanih je zadovoljnih s svojim naravnim videzom.

Četrtina vprašanih je z uporabo ličil začela pri 13 letih, nekatere celo prej. Nekatere z ličili zakrivajo nepravilnosti na koži, druge zato, da se v javnosti bolje počutijo. Skoraj polovica vprašanih pravi, da so si bolj všeč naličene, približno tretjina pa se naličena le počuti bolje, so povedali izvajalci ankete. Rezultati ankete naj bi nakazovali na odvisnost žensk od make upa in razkrivali veliko večjo težavo, kot se zdi na prvi pogled. Adrienne Ressler z raziskovalnega inštituta Renfrew Center Foundation je povedala, da če naj bi včasih ličila pomenila nekaj, kar so si privoščile ženske, da so polepšale svoj videz, dandanes »ličila niso več sredstvo za izboljšanje počutja, temveč gre že skorajda za masko, ki prekriva negativno samopodobo in pomanjkanje samozavesti«. Pri nekaterih to lahko vodi tudi v razvoj drugih odvisnosti in do motenj hranjenja, torej do težav, ki so močno povezane s pomanjkanjem samozavesti in z negativno samopodobo.

 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493