Zadovoljna.si
Policist je s svojim plemenitim dejanjem navdušil.

Novice

Policist mehkega srca

Z. T.
30. 11. 2012 14.13
39

Le redko se zgodi, da je policist deležen toliko pozitivnih komentarjev, kot se je to zgodilo moškemu na fotografiji. Policist, ki je brezdomcu kupil nove škornje, je namreč požel občudovanje po vsem svetu, potem ko je fotografija njegovega plemenitega dejanja prišla na splet.

Policist je s svojim plemenitim dejanjem navdušil.
Policist je s svojim plemenitim dejanjem navdušil.FOTO: Facebook

25-letni Larry DePrimo ni nameraval postati zvezda, hotel je le pomagati bosemu brezdomcu. DePrimo, ki si kruh služi v newyorški policiji, je bil 14. novembra na Times Squareu, ko je videl brezdomca, ki ni imel niti nogavic niti čevljev. Brez pomišljanja mu je podaril nove škornje, vse skupaj pa je posnela neka turistka iz Arizone. Ta je fotografijo objavila na Facebooku, nato pa jo je objavila še newyorška policija. In mladi policist je v trenutku postal svetovni junak in internetna senzacija. V zelo kratkem času je fotografijo 'všečkalo' kar 400 tisoč oseb.

Hotel je le pomagati

DePrimo kljub vsemu ostaja skromen in pravi, da je zgolj opravljal svoje delo. ''Kot policist si 'tam zunaj', da pomagaš ljudem,'' pravi mladi Američan, ki sploh ni vedel, da ga je ženska fotografirala. Brezdomca je opazil, ker se je nekdo norčeval iz njega. ''Bila je res zelo zelo mrzla noč. Nisem si hotel niti predstavljati, kako je bilo mrzlo na tleh.'' Ko mu je moški povedal, da še nikoli ni imel svojih čevljev, ga je vprašal po številki, se odpravil v trgovino in mu kupil čisto nov par toplih škornjev.

KOMENTARJI (39)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493