Zadovoljna.si
Na eno od oljnih slik je ujeta tudi Putinova solza, ki mu je po licu spolzela po zmagovalnem nagovoru množice na dan volitev.

Novice

Pop art Putin

STA
23. 03. 2012 12.00
0

Ob ponovni izvolitvi ruskega premierja Vladimirja Putina je ruski umetnik Aleksej Sergienko ta teden v svoji galeriji odprl razstavo 12 pop art slik, ki prikazujejo Putinovo nežnejšo plat - na eni od njih premier celo potoči solzo. Razstava, naslovljena Moški z zlatim srcem, je v Sankt Peterburgu na ogled do 29. marca.

Sergienko je na svojih delih želel izpostaviti žensko plat ruskega vodje.
Sergienko je na svojih delih želel izpostaviti žensko plat ruskega vodje.FOTO: Reuters

Z oljnimi slikami je umetnik želel predstaviti nežnejšo plat ruskega vodje. "Želel sem ustvariti človeške portrete Vladimirja Putina, ki vzbujajo dobre občutke," je za francosko tiskovno agencijo AFP povedal Aleksej Sergienko. Putin si je v javnosti izoblikoval podobo mačo moškega predvsem zaradi svojih "kaskaderskih" akcij, ki vključujejo ježo razgaljenih prsi in lov na sibirskega tigra. Kljub temu izgleda, da si je ob tretji izvolitvi očitno dovolil pokazati čustva.

Na eno od oljnih slik je ujeta tudi Putinova solza, ki mu je po licu spolzela po zmagovalnem nagovoru množice na dan volitev.
Na eno od oljnih slik je ujeta tudi Putinova solza, ki mu je po licu spolzela po zmagovalnem nagovoru množice na dan volitev.FOTO: Reuters

Solza na Putinovem obrazu

Ena od razstavljenih slik tako prikazuje solzo, ki je po Putinovem licu spolzela po njegovem zmagovalnem nagovoru množici na dan volitev. Nekateri so se ob tem prepričali, da ima tudi Putin čustva, sam pa je kasneje za dogodek okrivil veter. "Sam raje verjamem, da je bila solza odraz čustev," je še povedal Sergienko, ki sebe sicer opisuje kot Putinovega zagovornika.

Ruski predsednik osebno

Razstavljene pop art umetnine zaznamujejo svetle barve, Putin pa je predstavljen na različne načine: med drugim na ramenih nosi manjšega dečka, v rokah drži šopek rož in kolesari v naravi z mlajšo žensko. Na enem od del je prikazan tudi s svojo psičko Connie, ki je v času Putinovega predsedovanja postala znana po "svoji" kolumni v eni od ruskih ženskih revij.
 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493