Zadovoljna.si
Pomlad po ljudskem izročilu velja za letni čas ljubezni in novega rojstva.

Novice

Pozdravljena pomlad!

STA
21. 03. 2011 10.47
0

Spomladansko enakonočje, ki je nastopilo 21 minut čez polnoč po srednjeevropskem času, je danes oznanilo prvi dan koledarske pomladi, ki se bo končala 21. junija, ko bo nastopil poletni solsticij. Medtem pa se je že v začetku marca začela meteorološka pomlad, ki bo trajala vse do konca maja.

Pomlad po ljudskem izročilu velja za letni čas ljubezni in novega rojstva.
Pomlad po ljudskem izročilu velja za letni čas ljubezni in novega rojstva.FOTO: iStockphoto

Na dan marčevskega enakonočja se začneta pomlad na severni in jesen na južni polobli, začetek obeh letnih časov pa vsako leto definira lega Sonca. Ko se pri svojem navideznem gibanju na nebu znajde v ravnini nebesnega ekvatorja, nastopi pomlad. Takrat je noč na celotni Zemlji približno enako dolga dnevu, zato govorimo o enakonočju. Ta pojav občutimo dvakrat na leto – 20. ali 21. marca ter 22. ali 23. septembra. Letos je spomladansko enakonočje nastopilo 21 minut čez polnoč. Pomlad po ljudskem izročilu velja za letni čas, ki prinaša ljubezen in predstavlja novo rojstvo. Prvi pomladni znanilci med cvetlicami pa tako ostajajo zvončki in trobentice.
 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493