Zadovoljna.si
Dunajski operni ples - 8

Novice

Poziv k vrnitvi k naravi

STA
28. 04. 2011 12.15
0

Mednarodni plesni komite je 29. april razglasil za svetovni dan plesa. Ljubljano, Maribor in Novo Gorico bo na ta dan razgibal enodnevni ulični festival "Prešerna Ana: Go Out and Dance!"

Dunajski operni ples - 8
Dunajski operni ples - 8FOTO: Reuters

Praznik plesa spremljajo tudi vsakoletne poslanice. Namen poslanic in praznovanja je povezati plesne zvrsti in odkriti univerzalnost te umetnosti.

Kot je v poslanici zapisal predsednik Mednarodnega plesnega sveta CID Unesco Alkis Raftis, so ljudje skozi vso zgodovino pretežno plesali na prostem – na gozdnih jasah, na vaških trgih, pred cerkvami ali v skednjih, da bi s plesom zaključili dan. Danes pa se pleše večinoma v palačah, klubih, gledališčih, šolskih dvoranah, ateljejih in diskotekah.

CID Unesco zato ob letošnjem svetovnem dnevu plesa predlaga korak nazaj, korak k naravi, k plesu na prostem: na ulici, trgu, v parku, na stadionu, plaži, parkirišču, kjer koli pod milim nebom, je še zapisano v poslanici.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493