Zadovoljna.si
Oscar Pistorius v kajaku - 2

Novice

Pred zloglasnim sojenjem za umor dekleta si je športnik privoščil (še zadnje) počitnice!

Z.S.
14. 08. 2013 10.35
11

Zgodba Oscarja Pistoriusa, zmagovalca paraolimpijskih iger in udeleženca zadnjih olimpijskih iger v Londonu, ki je osumljen, da je na svojem posestvu v Pretorii februarja letos ubil svoje dekle, bo kmalu začela dobivati sodni epilog. Kot je bilo zapisano v varščini, ko je bil nekaj dni po grozovitem umoru izpuščen na prostost, bi se sojenje sicer moralo pričeti že 4. junija, a so ga kot vse kaže preložili na konec avgusta. Slavni tekač tako uživa (še zadnje) dni na prostosti.

Oscar Pistorius v kajaku - 2
Oscar Pistorius v kajaku - 2FOTO: Profimedia

Slavni športnik Oscar Pistorius, ki je takoj po tragičnem dogodku, ki se je zgodil na njegovem domu, trdil, da je Reevo Steenkamp, ki naj bi ga v zgodnjih jutranjih urah želela presenetiti za valentinovo, ustrelil, ker je mislil, da je nekdo vdrl v njegovo domovanje, uživa še zadnje trenutke na prostosti. Kmalu se bo namreč pričelo uradno sojenje, ko bo znano, ali bo več let preživel za zapahi ali bo vendarle spoznan za nedolžnega. Čeprav sam ves čas zatrjuje, da je bila nesreča splet okoliščin in da svojega dekleta nikoli in nikdar ne bi nalašč ustrelil, policija kot tudi sodišče ves čas dvomita v resničnost njegovega priznanja. Pistoriusa obtožnica tako bremeni naklepnega umora.

Sam trdi, da svojega dekleta nikoli ne bi ustrelil nalašč.
Sam trdi, da svojega dekleta nikoli ne bi ustrelil nalašč. FOTO: Reuters
Vse skupaj je bila nesreča!

Spomnimo, Oscar naj bi svojo izbranko Reevo ubil v kopalnici, ko je bila pod tušem. Mediji so takrat navajali, da so sosedje poklicali policijo že dve uri pred streljanjem, saj naj bi iz njegove vile prihajali glasni kriki, kot da se je med športnikom in njegovim dekletom vnel strasten prepir. Vzrok za hudo tragedijo, ki se je zgodila, naj bi bila Reevina domnevna nezvestoba, česar Oscar ni nikoli moral sprejeti. Atleta so zaradi nasilnega vedenja sicer aretirali že leta 2009, ko naj bi neki ženski, ki je bila na zabavi v njegovi hiši, preprečil ponoven vstop tako, da ji je z vrati priprl nogo in jo poškodoval. Sledila je prijava, policija ga je zaradi nasilnega vedenja odpeljala, Pistorius pa je noč moral preživeti za zapahi.

Spet trenira

Pistorius, ki čas do uradnega pričetka sojenja zdaj še uživa na prostosti, biva pri sorodnikih, saj se na kraj zločina ne sme vrniti. Obenem ne sme posedovati nikakršnega orožja, ne sme piti alkohola ali se drogirati, ne sme zagrešiti nobenega drugega nasilnega dejanja, ne sme nikamor odpotovati in mora biti za kakršnekoli informacije dosegljiv 24 ur na dan. V prostem času veliko telovadi, se rekreira in teče ter z optimizmom pričakuje dober razplet.

Novico, da bo sojenje lahko pričakal na prostosti, je sprejel s sklonjeno glavo.
Novico, da bo sojenje lahko pričakal na prostosti, je sprejel s sklonjeno glavo.FOTO: Reuters


 

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 387