Zadovoljna.si
Otroci se preveč poistovetijo s sporočili iz revij, ki idealizirajo izjemno vitke postave.

Novice

Primeri motenj hranjenja že pri petletnikih

STA
02. 08. 2011 12.00
0

V Veliki Britaniji so v zadnjih treh letih zabeležili skoraj 100 primerov otrok, starih med pet in sedem let, ki so jih morali zdraviti zaradi anoreksije ali bulimije. Podatki kažejo na to, da so tudi najmlajši otroci pod velikim vplivom fotografij, ki idealizirajo izjemno vitke postave.

Otroci se preveč poistovetijo s sporočili iz revij, ki idealizirajo izjemno vitke postave.
Otroci se preveč poistovetijo s sporočili iz revij, ki idealizirajo izjemno vitke postave.FOTO:

Statistični podatki kažejo, da so zaradi motenj hranjenja v Angliji morali zdraviti 197 otrok, starih med pet in devet let, kar je še povečalo zaskrbljenost, da so mladi otroci pod velikim vplivom fotografij v zvezdniških revijah. Podatki iz 35 bolnišnic kažejo, da je bilo 98 otrok v času zdravljenja starih med pet in sedem let, 99 pa starih osem ali devet let. Otrok, starih med 10 in 12 let, je bilo skoraj 400, več kot 1500 pa je bilo starih od 13 do 15 let.

Številke naj bi bile še večje, saj nekatere državne bolnišnice niso želele razkriti podatkov. Nekatere bolnišnice pa so objavile le podatke o otrocih, ki so jih morali sprejeti zaradi izjemne vitkosti, niso pa želeli razkriti podatkov o otrocih, ki so bili zaradi motenj hranjenja deležni predvsem psihiatričnih terapij.

Po podatkih raziskave Inštituta za zdravje otrok londonskega University Collegea povprečno trije na 100.000 otrok v Veliki Britaniji in na Irskem trpijo za neko vrsto motnje hranjenja.

Podatki zadnjih raziskav kažejo na "alarmantne" trende v družbi, saj se otroci preveč poistovetijo s sporočili iz revij, ki idealizirajo izjemno vitke postave, je prepričana Susan Ringwood, vodja organizacije za pomoč otrokom z motnjami hranjenja B-eat.

 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493