Zadovoljna.si
Prvi zvončki

Novice

Prišla je pomlad!

Z.N.
01. 03. 2012 11.52
0

Danes se začenja meteorološka pomlad. Po Sloveniji v teh dneh sicer beležimo razmeroma visoke temperature, ponekod so bile dosežene tudi rekordne ravni za ta čas. Toplo in lepo vreme čez dan se obeta do nedelje, najtopleje pa naj bi bilo v petek.

Pomladanski žafran
Pomladanski žafranFOTO: iStockphoto

Koledarska pomlad se sicer začne 21. marca ob pomladanskem enakonočju (ekvinokciju) in traja do 21. junija, ko nastopi poletni solsticij oziroma sončev obrat. Z današnjim dnem se je začela meteorološka pomlad, ki zavzema marec, april in maj. Kljub temu da se je začela meteorološka pomlad, pa po napovedih meteorologov kljub trenutnemu toplejšemu vremenu morebitne snežne padavine v prihodnjih tednih niso izključene. Možne so že v ponedeljek ali torek, ko nad Slovenijo prihaja vremenska sprememba.

V prvih dneh marca se torej nam čez dan obeta zelo lepo in sončno vreme, medtem ko so v tem času jutranje temperature še nizke. Najtopleje bo predvidoma v petek, ko bodo dnevne temperature okoli 20 stopinj Celzija, ponekod morda tudi višje. Nekoliko bolj oblačno vreme se za zdaj kaže v nedeljo, ko je ponekod možen tudi rahel dež, pravi meteorolog Andrej Pečenko. V ponedeljek naj bi deževalo, v torek, ko se bo še bolj ohladilo, pa je možen tudi kakšen sneg, a se trenutno izračuni še razlikujejo, je opozoril Pečenko. "Zima še lahko zamahne z repom," je dodal. Sicer pa snežna odeja v marcu in aprilu, če res ni veliko snega, pa običajno ne ostane dolgo.

 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493