Zadovoljna.si
Prostitutka

Novice

Prostitucija bo odslej legalna

Z.C.
05. 11. 2011 08.38
1

Na Tajvanu so legalizirali prostitucijo. Vlada je sprejela zakon, ki je začel veljati 6. novembra in bo prostitucijo z ulic preselil v javne hiše. "Dejstvo je, da prostitucija obstaja, tudi ko je prepovedana," je novinarjem pojasnil tajvanski notranji minister Jiang Yi-Huah. "Gre za problem, s katerim se moramo soočiti in urediti razmere."

Prostitutka
Prostitutka FOTO:

Na Tajvanu imajo trenutno v šestih mestih 11 četrti, v katerih cveti prostitucija, vendar je zgolj 50 prostitutk tudi uradno registriranih. Nov zakon, ki je začel veljati 6. novembra, bo dovolil dejavnost zgolj v prostorih, torej v javnih hišah, kršitev zakona pa bo kaznovana s 50 tisoč tajvanskimi dolarji (1.200 evri) in petimi dnevi zapora. Pan Wei-kang, eden od poslancev, ki je glasoval za zakon, je pojasnil, da to ne pomeni, da se bodo zdaj lahko v vseh mestih pojavile javne hiše, saj bodo dovoljenja izdajale občinske uprave. Notranji minister se zaveda, da bo tudi veliko nasprotnikov legalizacije prostitucije: "Lokalne administracije bomo prosili, naj se soočijo z razmerami. Če tega ne bodo storile, bo še naprej cvetela nelegalna prostitucija."

 

 

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493