Zadovoljna.si
Michelle Obama

Novice

Prva dama Amerike zgoraj brez na naslovnici revije!

Z.M.
29. 08. 2012 13.36
2

Ena od španskih revij je razburila ameriško javnost z objavo naslovnice, s katere se smeji povsem gola Michelle Obama, ovita le v ameriško zastavo. Preberite, kaj je Američane tako razjezilo.

Michelle Obama
Michelle Obama FOTO: Reuters
Michelle in Barack Obama
Michelle in Barack Obama FOTO: Reuters

Ameriška javnost je zgrožena nad fotografijo gole Michelle Obama, soproge ameriškega predsednika Baracka Obame, ki so jo objavili na naslovnici španske revije Fuera de Serie. Gre za spretno fotomontažo, v kateri so Michellin obraz nalepili na portret afriške sužnje, delo 'Portrait d’une négresse' francoske umetnice Marie – Guillemine Benoist in jo zavili v ameriško zastavo.

Črnska skupnost je jezna

Originalna umetnina je sicer nastala kot odziv na rasizem v Franciji, ki se je pojavil v začetku 19. stoletja kot tudi na podcenjujoč odnos do žensk. Slika je razstavljena v pariškem Louvreu. Odločitev urednikov španske revije, da ameriško prvo damo prikaže kot sužnjo, je razburila večino črnske skupnosti, ki so prepričani, da je naslovnica ponižujoča in spodbuja rasizem.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493