Zadovoljna.si
Ugur Acar

Novice

Na presajenem obrazu mu je zrasla brada

Z.C.
25. 02. 2012 20.34
1

V življenju moškega je britje običajno vsakodnevno opravilo, če se seveda ne odloči, da si bo pustil rasti brado in brke. Za Ugurja Acarja pa je bilo britje posebno doživetje. 19-letnemu mladeniču so namreč januarja letos turški zdravniki presadili obraz. Poseg so opravili v univerzitetni bolnišnici Akdeniz v mestu Antalija na jugu Turčije, na Ugurjev obraz pa so prenesli tkivo z obraza pokojnega darovalca, 39-letnega Ahmeda Kaye. In pred kratkim so mu v bolnišnici na novem obrazu prvič pobrili brado.

Ugur Acar
Ugur Acar FOTO: Reuters Video

Po požaru, ki mu je v otroštvu iznakazil obraz, je Ugur Acar dolgo čakal na transplantacijo. Januarja letos se mu je želja končno izpolnila, zdravniki so z rezultatom izredno zadovoljni, hkrati pa opozarjajo, da bo trajalo še pol leta, da se živci na obrazu dokončno zacelijo. Acar se namreč še vedno ne more nasmehniti, pa tudi drugih čustev še ne more izraziti. Zdravnik Omer Ozkan je za medije povedal, da Ugur ni potreboval pomoči psihologa, na posege se je izredno dobro odzival, njegovo okrevanje pa poteka po načrtih. Po posegu mu je zrasla brada in v teh dneh se je Ugur prvič obril. "Zelo sem srečen in se zahvaljujem zdravnikom, ki so me operirali. Operacija ni bi mogla uspeti bolj," je še povedal mladenič.
 

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493