Zadovoljna.si
Rafaelova Madonna bo krasila poštno znamko.

Novice

Rafaelova Madonna na poštni znamki

Z.M.
24. 02. 2012 14.36
0

Ljubitelje umetnosti bo navdušila odločitev nemškega finančnega ministrstva, da na priložnostno poštno znamko natisne sliko italijanskega slikarja Rafaela Sikstinska Madonna. To hranijo v Slikarski galeriji starih mojstrov v Dresdnu, ob 500. obletnici njenega nastanka pa se je finančni vrh Nemčije skupaj z odgovornimi v Vatikanu odločil, da jo počasti s prav posebno poštno znamko!

Rafaelova Madonna bo krasila poštno znamko.
Rafaelova Madonna bo krasila poštno znamko.FOTO: Wikipedia

Verjetno ni človeka, ki ne bi poznal slike Sikstinska Madonna, ki je pred 500 leti nastala pod prsti umetnika Rafaela. Ob častitljivi obletnici bo umetnina zaživela tudi na poštni znamki, ki jo bodo prihodnji torek predstavili v Dresdnu, od 1. marca pa jo bo mogoče kupiti na poštah po Nemčiji in v Vatikanu.

Sikstinska Madonna – eno ključnih umetniških del

Rafaelova Sikstinska Madonna velja za eno ključnih del v zgodovini umetnosti. Obletnico nastanka slike bodo v Dresdnu zaznamovali tudi z razstavo Najlepša dama na svetu je stara 500 let, ki jo bodo odprli 26. maja. V sklopu razstave, ta bo na ogled do 26. avgusta, bodo pripravili vrsto predavanj in drugih dogodkov.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493