Zadovoljna.si
Je res bolje zvrniti kozarec vina?!

Novice

Raje kozarec vina kot igra z otroki

Z.N.
2011-08-09 11:59
0

V Veliki Britaniji so psihologi opravili raziskavo, ki je pokazala, da skoraj tri četrtine žensk po napornem dnevu raje, kot da se sprostijo pri igri z otroki, zvrnejo kozarček vina. Pri moških je odstotek tistih, ki raje izberejo vino, veliko manjši.

Nova raziskava, ki so jo opravili med britanskimi družinami, je pokazala, da samo 26 odstotkov staršev druženje in igro s svojimi otroki dojema kot sprostitev. Kar 60 odstotkov vključenih v raziskavo je odgovorilo, da bi za sproščanje raje kot igro z otroki izbrali kozarec vina. 73 odstotkov žensk je odgovorilo, da je njihov glavni razlog, da spijejo kozarec vina, stres. Med moškimi je odstotek tistih, ki jim vino pomeni sprostitev, veliko manjši, in sicer 26 odstotkov. Večina vprašanih žensk na dan popije dva ali tri kozarce vina, kar je več od priporočene količine.

Britanska psihologinja Dona Dawson je povedala, da se veliko ljudi najlažje sprosti z alkoholom, saj možgani alkohol dojemajo kot ugodje. "Ko možgani občutek ugodja ob pitju alkohola povežejo z negativnimi čustvi ob misli na stres, bo sčasoma potreba po alkoholu vse večja, kar vodi v odvisnost od alkohola," je razložila. "Zato je treba biti previden pri uživanju alkohola in je treba paziti, da zaužita količina ne presega priporočene."

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 133