Zadovoljna.si
Poleg filma "The Artist" se najprestižnejše nominacije obetajo tudi filmom Potomci, Služkinje, Polnoč v Parizu, Grivasti vojak, Hugo in Marčne Ide.

Novice

Razglasili so nominirance za prestižne zlate kipce

STA
24. 01. 2012 12.41
0

Ameriška akademija filmskih umetnosti in znanosti je razglasila nominirance za 84. podelitev oskarjev, ki bo 26. februarja v losangeleškem gledališču Kodak. Preberite, kdo vse se bo potegoval za zlati kipec.

Poleg filma "The Artist" se najprestižnejše nominacije obetajo tudi filmom Potomci, Služkinje, Polnoč v Parizu, Grivasti vojak, Hugo in Marčne Ide.
Poleg filma "The Artist" se najprestižnejše nominacije obetajo tudi filmom Potomci, Služkinje, Polnoč v Parizu, Grivasti vojak, Hugo in Marčne Ide.FOTO:

Med nominiranci je dobitnik treh zlatih globusov, črno-beli nemi film francoskega režiserja Michela Hazanaviciusa "The Artist". Film, ki je po besedah ustvarjalcev ljubezensko pismo ameriškemu filmu, je med številnimi filmskimi združenji nazadnje nagradil ameriški producentski ceh.

Nova pravila določajo, da je lahko za najboljši film nominiranih med pet in deset filmov, ki jih mora na vrh seznama uvrstiti najmanj pet odstotkov članov akademije. Poleg filma "The Artist" so nominirani še filmi Potomci, Služkinje, Polnoč v Parizu, Grivasti vojak, Extremely Loud and Inceredibly Close, Hugo, Moneyball, Drevo življenja in Warhorse.

Oskarji za režijo se nasmihajo tistim, ki so že dobili podobno priznanje od njihovega ceha, med njimi so Woody Allen (Polnoč v Parizu), Michel Hazanavicius (The Artist), Alexander Payne (Potomci), Martin Scorsese (Hugo) in Terrence Malick (Drevo življenja).

Nominiranci za glavno moško vlogo so George Clooney (Potomci); Brad Pitt (Zmagovalec), Jeanu Dujardinu (The Artist), Demian Bichir in Garry Oldman. Nominiranke za žensko vlogo so Meryl Streep (The Iron Lady), Viola Davis (Služkinje), Michelle Williams, Glenn Close (Albert Nobbs) in Rooney Mara.

Za najboljšo stransko vlogo so nominirani Kenneth Branagh, Jonah Hill, Nick Nolte, Christopher Plummer in Max Von Sydow, za najboljšo stransko žensko vlogo pa Berenice Bejo, Jessica Chastain, Melissa McCarthy, Janet McTeer in Octavia Spencer.

Seznam nominirancev za najboljši tujejezični film se je danes skrčil na pet filmov. Favorit med njimi naj bi bil dobitnik zlatega globusa, iranska družinska drama "A Separation" (Nader in Simin se ločujeta), poleg tega filma pa so nominirani še belgijski film Bullhead, kanadski Monsieur Lazhar, izraelski Footnote in poljski In Darkness.
 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493