Zadovoljna.si
Član osebja vedel za njegovo smrt?

Novice

Razstavljena umetniška dela, ki jih je Kennedy videl dan pred smrtjo

STA
21. 09. 2012 14.30
0

V Muzeju umetnosti v Dallasu bodo prihodnje leto odprli razstavo, ki bo združila skoraj vsa umetniška dela, ki so bila na ogled v hotelski suiti v Fort Worthu, v kateri sta predsednik John F. Kennedy in prva dama Jacqueline Kennedy preživela noč pred njegovim umorom. Razstavo pripravljajo ob 50. obletnici umora 35. predsednika ZDA.

Kot poroča ameriška tiskovna agencija AP, sta se Kennedyjeva 22. novembra 1963 zjutraj zavedla, da sobo bogati vrsta izjemnih umetniških del, od slike Vincenta van Gogha do bronaste skulpture Pabla Picassa. Prikazali jih bodo na posebni razstavi, ki bo vsebovala tudi fotografije, videe in arhivsko gradivo. Iz Muzeja umetnosti v Dallasu bodo dela nato preselili v Muzej ameriške umetnosti Amon Carter v Fort Worthu.

Kennedyja so umorili 22. novembra 1963 kmalu po poldnevu v Dallasu v zvezni državi Teksas. Za umor so obtožili Leeja Harveyja Oswalda, ki pa sodnega procesa ni dočakal, saj ga je kmalu po njegovem dejanju umoril Jack Ruby.

Član osebja vedel za njegovo smrt?
Član osebja vedel za njegovo smrt?FOTO: Reuters


 

  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 478