Zadovoljna.si
Žvečilni gumi

Novice

Revolucionarno! Shujšajte z žvečenjem žvečilnega gumija!

Ni.J.
28. 11. 2011 16.28
1

Poleg vseh najrazličnejših tablet, praškov in drugih mešanic za hujšanje na trg prihaja še žvečilni gumi, ki naj bi pomagal pri izgubi teže. V ZDA, kjer je čezmerna teža največja težava na svetu, naj bi izdelali žvečilni gumi, ki naj bi zaviral apetit.

V časniku Journal of Medicinal Chemistry so razkrili, da je skupina znanstvenikov univerze Syracuse University pod vodstvom kemika Roberta Doyla izdelala žvečilni gumi, s katerim bi se lahko spopadali z odvečnimi kilogrami. Žvečilni gumi naj bi zaviral lakoto prek hormona peptida YY (PYY), ki se iz drobovja izloči v krvni obtok po vsakem obroku in tako sporoči možganom, da je bila hrana zaužita. Študije so pokazale, da visoka raven tega hormona v telesu zagotavlja optimalno telesno težo in zdravo življenje. Z žvečenjem novega žvečilnega gumija bi se v telo sproščal ravno PYY in na ta način bi lahko uravnavali občutek lakote. Kdaj bo žvečilni na voljo potrošnikom, še ni znano, zapisali pa so, da so potrebne še nekatere raziskave glede njegove dejanske učinkovitosti.

 

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493