Zadovoljna.si
The Rolling Stones

Novice

Rolling Stones naprodaj

STA
23. 11. 2011 10.05
0

Fotografija nadrealistične instalacije Roberta Brownjohna, ki jo je britanska zasedba The Rolling Stones uporabila za naslovnico albuma "Let It Bleed" (1969), bo 15. decembra ponujena na dražbi v Londonu. Dražbena hiša Bonhams vrednost negativov in pozitivov slike ocenjuje na 40.000 funtov (46.510 evrov), poroča britanski Guardian.

The Rolling Stones
The Rolling Stones FOTO: Reuters

Ena izmed najbolj znanih podob z naslovnice je nastala po naročilu. Keith Richards jo je leta 1969 naročil pri svojem prijatelju, grafičnemu oblikovalcu Robertu Brownjohnu. Slednji je navdih za instalacijo našel v delovnem naslovu albuma "Automatic Changer". Instalacija prikazuje krožnik, na katerega so naloženi filmski kolut, plošča stenske ure, pica in kolesarski plašč, vse skupaj pa je zapečateno z razkošno torto in figuricami članov zasedbe.

Ikonična naslovnica

Po oceni Stephanie Connel iz dražbene hiše Bonhams gre za ikonično podobo, zato pričakuje veliko zanimanja s strani oboževalcev zasedbe po vsem svetu. "Let It Bleed" je bil zadnji album, pri katerem je sodeloval ustanovni član zasedbe Brian Jones. Na albumu sta med drugim uspešnici "You Can't Always Get What You Want" in "Gimme Shelter".

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 413