Zadovoljna.si
Babice so premagale nekatere največje ruske pop zvezdnike.

Novice

Rusija izbrala skupino babic

STA
12. 03. 2012 12.00
0

Ruski gledalci in žiranti so v četrtek "spregledali" uveljavljena glasbena imena in za svojega predstavnika na letošnjem tekmovanju za pesem Evrovizije izbrali skupino šestih babic Buranovskiye Babushki (Babice iz Buranova) s podeželja v republiki Udmurtija. Prepričala jih je z vedro folk disco pesmijo "Party for Everybody" (Zabava za vse).

Babice so premagale nekatere največje ruske pop zvezdnike.
Babice so premagale nekatere največje ruske pop zvezdnike.FOTO:

"Zabava za vse, pridite in zaplešite!" je v angleščini z močnim naglasom pela skupina šestih starejših žensk v tradicionalnih oblačilih in navdušila občinstvo v studiu. To jo je pospremilo s ploskanjem v ritmu, nato pa nagradilo s stoječimi ovacijami. Na izboru so premagale nekatere največje ruske pop zvezdnike, med njimi duet, v katerem sta nastopila evrovizijski zmagovalec iz leta 2008 Dima Bilan in nekdanja članica priljubljenega ženskega dua Tatu, Julija Volkova. Njihova pesem bo verjetno prva, ki jo bodo na Evrosongu kdaj koli zapeli v angleščini in udmurtščini, jezikom iz ugrofinske skupine.

Kot je dejala "babica Olga", ena izmed članic skupine, je bil njihov namen zgolj zbrati dovolj sredstev za izgradnjo cerkve v njihovi vasi. "To je naš edini cilj. Babice ne potrebujejo slave in bogastva," je poudarila za informativni portal Vesti News. Ruski mediji so se na izbrano pesem, ki bo državo na Evrosongu, polnem ekstravagance, zastopala maja v azerbajdžanski prestolnici Baku, odzvali z ironičnimi opazkami.

"Je vsaj zanimiva in izvirna," je za rusko tiskovno agencijo RIA Novosti komentiral glasbeni producent Josif Prigožin. "Niso mlade, niso glamurozne, so v narodnih nošah. Na Evrovizijo bi lahko šle že prej," je dodal. Babice iz Buranova so v Rusiji zaslovele s prepevanjem uspešnic, kot sta "Hotel California" skupine The Eagles in "Yesterday" skupine The Beatles, v udmurtščini, jeziku iz republike v osrednji Rusiji, ki je najbolj znana po izdelovanju avtomatskih pušk kalašnikovk. Tudi v Veliki Britaniji so izbrali upokojenca, ki jih bo zastopal na letošnji Evroviziji. To bo 75-letni veteran popa Engelbert Humperdinck, najbolj znan po uspešnici iz 60. let "Release Me".
 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 368