Zadovoljna.si
V Jeruzalemu se bodo lotili lastnikov psov, ki ne poberejo iztrebkov, s pomočjo DNK.

Novice

S pomočjo DNK do nemarnih lastnikov psov

STA
12. 06. 2012 09.32
0

Mestne oblasti v Jeruzalemu so se odločile lastnikom psov, ki ne pobirajo pasjih iztrebkov, stopiti na prste tudi s pomočjo DNK. V mestu tako načrtujejo, da bodo zbrali vzorce DNK vseh psov v mestu in podatke shranili v bazo podatkov. Ocenjuje se, da naj bi v izraelski prestolnici "domovalo" 11.000 psov.

V Jeruzalemu se bodo lotili lastnikov psov, ki ne poberejo iztrebkov, s pomočjo DNK.
V Jeruzalemu se bodo lotili lastnikov psov, ki ne poberejo iztrebkov, s pomočjo DNK.FOTO:

Na podlagi baze podatkov bodo lahko hitro ugotovili, čigav pasji iztrebek leži na ulici, namesto da bi končal v koših za pasje iztrebke, nemarnega lastnika pa bodo zato oglobili za 150 evrov. Pobudniki sicer predvidevajo, da kazen najverjetneje ne bo pokrila stroškov, upajo pa na vzgojni učinek ter da bodo lastniki štirinožcev postali bolj disciplinirani pri pobiranju pasjih iztrebkov. Lastnike, ki niso počistili za svojim kosmatincem, so lahko v Jeruzalemu doslej kaznovali le, če so policisti njihove pse ujeli "in flagranti", poroča nemški dnevnik Frankfurter Allgemeine Zeitung.
 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493