Zadovoljna.si
Misici Sara in Nina

Novice

Afera, o kateri se v Sloveniji govori že nekaj dni!

U.S.
20. 11. 2013 14.02
60

Po tem ko se je javnost dobesedno zgražala nad slovensko predstavnico na lepotnem izboru za Miss Universe, Nino Đurđević, se je organizator tekmovanja odločil, da novopečeni misici zaradi neizpolnjevanja obveznosti in kršenja pogodbe odvzame lento. Nina, ki je zaradi svoje nerazgledanosti in dvomljivih izjav o študiju v tujini postala tarča posmeha, je svojo krono tako že predala naslednici, Sari Savnik iz Ajdoviščine. S Saro, aktualno zadovoljno meseca novembra, ki krasi tudi našo naslovnico, smo se le nekaj dni po presenetljivem preobratu pogovarjali tudi mi.

Na lepotnih izborih je že velikokrat blestela, zdaj pa upa na preboj še v tujini. Svojo lento, pravi, bo skušala kar najbolje izkoristiti.
Na lepotnih izborih je že velikokrat blestela, zdaj pa upa na preboj še v tujini. Svojo lento, pravi, bo skušala kar najbolje izkoristiti.FOTO: Organizator
Kako si se počutila, ko si izvedela, da je krona tvoja?
Trenutno so občutki še zelo mešani. Ko se ena vrata zaprejo, se odprejo druga in na tebi je, ali boš priložnost videl in sprejel ali ne. Kar je bilo, je bilo, sedaj je napočil moj čas in moj mandat. Tako da sem zelo vesela, da je tudi mene doletela ta čast in naziv, se pa seveda zavedam, da me čaka tudi veliko dela in velika odgovornost.

Na kakšen način si izvedela, da boš postala nova miss?
Dali so me vedeti, da bo Nini odvzet naziv v petek, zeleno luč za predajo pa smo dobili šele v nedeljo, ko me je poklicala Kaly Kolonič in mi povedala veselo novico.

Nina je pred dnevi izvedela, da bo postala nova Miss Universe Slovenije.
Nina je pred dnevi izvedela, da bo postala nova Miss Universe Slovenije. FOTO: Samo Mervar
Kako dobro poznaš Nino, svojo predhodnico? Kakšno je tvoje mnenje o njej?
Nine ne poznam, zato tudi nimam izdelanega mnenja o njej, ker je praktično ne poznam, preživele smo skupaj le priprave v Savudriji, na katerih pa se pretirano ni izpostavljala ali se nam predstavljala.

S čim nas bos skušala navdušiti ti?
Pretirano ne mislim nikogar navduševati. Sem, kar sem, ostala bom preprosto dekle, ki bo sledilo svojim željam in sanjam.

Kakšen je tvoj cilj? S kakšno vizijo prevzemaš lento?
Verjetno prostega časa res ravno ne bo na pretek. Trenutno me čaka ogromno predstavitev, intervjujev ter ostalih dogodkov, ki se jih bom udeležila. Seveda pa imam tudi sama ideje in vizije, ki bi jih rada izpeljala v mojem mandatu. Nekaj načrtov že imam, a jih bom poskušala kar se da prilagoditi obveznostim.

Javnost te še ne pozna dobro. Kaj misliš, da bi morali vedeti o tebi? Kakšna je Sara?
Sara Savnik je trmasta in vztrajna levinja, ki prihaja iz Ajdovščine, po poklicu sem modna oblikovalka, a pridno študiram modno oblikovanje še naprej. Veliko časa namenim oblikovanju lastnega unikatnega nakita, ustvarjanju kreacij ali svetovanju pri oblačenju. Veliko časa namenim tudi zdravemu aktivnemu načinu življenja. Obiskujem fitnes, kolesarim ali pa se odpravim na sprehod, kjer si zbistrim misli za nadaljnje delo. Kot hobi jemljem tudi manekenstvo, s katerim pa se ukvarjam že 8 let.

Nine, pravi Sara, ne pozna dovolj dobro, da bi lahko o njej karkoli povedala.
Nine, pravi Sara, ne pozna dovolj dobro, da bi lahko o njej karkoli povedala. FOTO: Missuniverse.com
Da me javnost še ne pozna, se ne bi povsem strinjala, saj je v zadnjih 2 letih že veliko govorilo o meni in mojem delu. Pred letom in pol sem postala prva Kraljica Vrtnic 2012, letos sem zmagala v Italiji na mednarodnem lepotno-manekenskem tekmovanju, kjer sem bila predstavnica Slovenije. Tam sem Sloveniji priborila zmago in si prislužila naziv The Look of the Nations v hudi konkurenci 15 tekmovalk. Sodelovala sem še na dveh večjih slovenskih lepotnih tekmovanjih, in sicer za Miss Earth 2013 in Miss Universe 2013, kjer sem obakrat zasedla mesto 1. spremljevalke. Veliko pa se je že govorilo tudi o mojem delu. Opisovali so me kot nadobudno mlado oblikovalko, za kar sem dobila posebno priznanje tudi ob zaključni modni revije Srednje šole za oblikovanje Maribor leta 2009, zmagala pa sem tudi kot nadobudna oblikovalka oddaje Bleščica, kjer so poročali o mojem delu. Letos sem postala tudi prva ambasadorka Slovenskih delfinov.

S čim se sicer ukvarjaš? Imaš poleg mode se kakšne druge ambicije?
Po poklicu sem, kot rečeno, modna oblikovalka, tako da veliko časa namenim oblikovanju oblačil in nakita, kreiranju in risanju. V manekenskih voda pridno plavam že 8 leto zapored, zato imam posledično za sabo že veliko modnih revij in snemanj. Moj cilj v prihodnosti je imeti svoj lastni butik z mojimi kreacijami in nakitom, pred tem pa se želim še nekaj let gibati v manekenskih vodah. Rada bi pomagala tudi naglušnim in gluhim otrokom in si še naprej uspešno nabirala izkušnje in kilometrino tako na pisti kot v kreiranju. Želim maksimalno izkoristiti naziv, ki sem ga sedaj prejela. Odpira se mi tudi tujina. Čaka me še nekaj projektov, za katere pa želim, da sedaj ostanejo še nekaj časa skriti. Vsekakor mi dolgčas ni in mi ne bo.

Se v tebi skrivajo še kakšni posebni talenti?
O tem pa se prepričajte sami. (smeh)

Sara je tudi aktualna zadovoljna meseca novembra na našem portalu, na kar smo še posebej ponosni.
Sara je tudi aktualna zadovoljna meseca novembra na našem portalu, na kar smo še posebej ponosni.FOTO: Aljoša Kravanja

KOMENTARJI (60)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493