Zadovoljna.si
Dobrodelni koncert je povezovala Anja Križnik Tomažin.

Novice

Slovenci podarili upanje onkološkim bolnikom

Z.C.
24. 01. 2012 14.05
0

Na dobrodelnem koncertu 'Zavezani k skupnemu boju proti raku' v Slovenski filharmoniji za nakup robotskega sistema za pripravo zdravil za onkološke bolnike, so Slovenci pokazali svoje veliko srce, saj so med koncertom zbrali kar 30.000 evrov, donacije za nakup aparata pa se še vedno zbirajo.

Dobrodelni koncert je povezovala Anja Križnik Tomažin.
Dobrodelni koncert je povezovala Anja Križnik Tomažin.FOTO:

Dobrodelni koncert za zbiranje sredstev za nakup robotskega sistema za pripravo zdravil za onkološke bolnike je Slovenska filharmonija priredila v sodelovanju z Univerzitetnim kliničnim centrom (UKC) Ljubljana ter ob pomoči Zveze slovenskih društev za boj proti raku in Rotary kluba Ljubljana Grad. Z zbranimi sredstvi bodo v UKC Ljubljana kupili robotski sistem, s katerim bodo lahko natančneje, varneje in bolj racionalno pripravljali zdravila za onkološke bolnike. V ljubljanskem Kliničnem centru jih letno obravnavajo skoraj 7 tisoč, pri čemer izvajajo diagnostiko vseh rakavih obolenj. So edini, ki so specializirani za zdravljenje krvnega raka (levkemije, maligni limfom), očesnega raka in raka pri otrocih.

Donacije še zbirajo

"Zares nas veseli, da so se Slovenci našemu povabilu k zbiranju sredstev za nakup tega pomembnega medicinskega aparata odzvali v takšnem številu. Seveda pa zbiranje sredstev še vedno poteka in dobrodošle so vse donacije, ki bodo prispevale k uresničitvi našega skupnega cilja," je po koncertu zaupal prof. dr. Branko Kordež, predsednik Rotary Cluba Ljubljana Grad. Dobrodelni koncert je povezovala Anja Križnik Tomažin, kot solistka je nastopila violinistka Tanja Sonc, koncert pa je potekal pod taktirko vodje Primoža Novšaka. Donacije za nakup robotskega sistema se še vedno zbirajo, zato lahko vsi, ki bi želeli darovati sredstva, pošljejo SMS-sporočilo s ključno besedo ROBOT na številko 1919 in darujejo 1 evro.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493