Zadovoljna.si
Policija je začela preiskavo.

Novice

Šok na Facebooku: Lovec na ‘črne otroke’

Z.C.
30. 08. 2011 15.37
66

Južnoafriška policija že preiskuje identiteto osebe, ki se skriva za profilom Terrorblanche. Ta na profilni fotografiji prikazuje belopoltega mladeniča s puško v roki. Šokantno je to, da ob svojih nogah ponosno kaže črnega otroka, navidezno brez življenja, kot bi bil lovska trofeja. Profil je odprt samo za prijatelje, torej ni dostopen vsem.

Policija je začela preiskavo.
Policija je začela preiskavo.FOTO: Facebook

Fotografija mladega belca, ki kot lovec na glave s puško v roki sloni nad otrokom temne polti, kot bi bil lovska trofeja, je v Južnoafriški republiki sprožila hud val ogorčenja. Tamkajšnja policija se že trudi identificirati osebo na fotografiji in tistega, ki je profil na Facebooku odprl. V preiskavi želijo tudi ugotoviti, ali je šokanten prizor na fotografiji resničen ali zgolj fotomontaža. Tudi če bi šlo za slednje, južnoafriška zakonodaja predvideva za rasizem ostre kazni. Novico je objavilo več spletnih medijev po vsem svetu in med drugim navajajo, da je sporno fotografijo na FB objavila 24. junija letos oseba z vzdevkom Terrorblanche Eugene. Ime spominja na nekdanjega vodjo skrajno desničarskega Uporniškega gibanja AWB Eugena TerreBlancha, ki je bil umorjen aprila lani. Predstavnik za medije notranjega ministrstva Zweli Mnisi je pojasnil, da že poteka policijska preiskava. Sporni profil na FB sicer ni dostopen vsem, nazadnje, ko je bil dostopen, pa je imel skoraj 600 prijateljev.

 

KOMENTARJI (66)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493