Zadovoljna.si
Sally Retallack

Novice

Šokantna prevara: lagala, da ima raka in umira, v resnici pa ...

J.V.
24. 12. 2015 09.32
10

22-letna študentka Eliza Bianco se je na naslovnicah svetovnih medijev znašla, potem ko je zakuhala enega izmed največjih škandalov leta. Svoji profesorici Sally Retallack se je namreč zlagala, da umira za rakom in da so pred njo le še trije meseci življenja. Profesorica jo je vzela pod svojo streho, izpolnila vse njene 'poslednje' želje, medtem ko ji je Eliza kradla denar, čas, pozornost in ji na koncu tudi uničila življenje. To je počela, dokler ni njena grozna skrivnost prišla na dan.

Eliza in Sally sta se spoznali leta 2009, ko se je takrat 16-letna Eliza vpisala na univerzo, kjer je Sally poučevala in kmalu postala njena inštruktorica iz zdravstvene in socialne nege. Eliza je trdila, da je pogosto doživljala napade panike in se po pomoč vedno obrnila na svojo profesorico. Nato pa se ji je zlagala, da ima tumor na možganih in da ima le še tri mesece življenja. Nekaj dni potem se je znašla na pragu doma svoje profesorice in jo prosila, če lahko pri njej ostane dva dni.

 

LYING STUDENT JAILED FOR TWO YEARS.Elisa Bianco, 22 told her college tutor she had terminal cancer with not long to...

Posted by Preston Local News on 21. december 2015

Naivna profesorica jo je brez razmišljanja povabila v svoj dom, Eliza pa si je po tem začela izmišljevati, da prejma elektronska sporočila svojih staršev, v katerih so ji jasno dali vedeti, da se ne more vrniti domov. Eliza je nato sestavila seznam stvari, ki si jih želi narediti preden umre, ta pa je med drugim vključeval tudi draga darila in potovanja. Sally je vse njene želje uresničila, jo presenetila z veliko rojstno dnevno zabavo in da bi z njo lahko preživela vsak trenutek, celo dala odpoved. Vsak dan jo je vozila do bolnice in se nekaj ur kasneje po njo vračala, kasneje pa izvedela, da je Eliza te ure preživljala v bližnji kavarni.
Njene laži so na dan prišle, ko se je Sally odločila, da jo v bolnici preseneti z nenapovedanim obiskom. Osebje ji je dejalo, da še nikoli niso slišali za Elizo Bianco. Zmedena je zapustila bolnico in Elizo opazila v bližnji kavarni. Odšla je do nje in jo vprašala, ali si je vse izmislila, ona pa ji je enostavno odgovorila: »Da.«


 

Izmislila si je tudi fanta

Eliza je svoji profesorici, ki jo je zapustil mož, prek spleta našla tudi 'idealnega moškega'. Rekla ji je, da je čudovit človek in da se mora z njim spoznati. Osamljena Sally si je pričela dopisovati z 'Johnom, ki je nedavno postal vdovec'. Hitro sta se zbližala, nato pa je on nenadoma umrl za rakom na pljučih. Sally ga nikoli ni spoznala v živo.

Pred nekaj tedni je na zaslišanju na sodišču izvedela, da John, tako kot Elizina bolezen, nikoli ni obstajal. Sally je priznala, da je imela lepo življenje, dokler ni spoznala Elize. »Vsa moja družina je sočustvovala z Elizo zaradi njene težke situacije in ji odprla vrata doma. Zdaj nimam kariere, nimam dela, ne moža ... ostalo mi je zelo malo samozavesti in ponovno poskušam zgraditi svoje življenje. Zato sem se preselila v Francijo,« je dejala Sally na sodišču. Elizo so obsodili na dve leti in osem mesecev zapora.

 

 

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493