Zadovoljna.si
Sophia bo nagrajena za svoje plodno delo v filmski industriji.

Novice

Nagrada za 60 let filmskega ustvarjanja

STA
04. 05. 2011 16.22
0

Ameriška akademija za filmsko umetnost bo danes v dvorani Samuel Goldwyn Theater na Beverly Hillsu italijanski igralki Sofii Loren podelila nagrado za šestdesetletno ustvarjanje pri filmu. Nagrada je po besedah Lorenove "velika čast".

Sophia bo nagrajena za svoje plodno delo v filmski industriji.
Sophia bo nagrajena za svoje plodno delo v filmski industriji.FOTO: Reuters

 

Sofia Loren je debitirala leta 1951 kot statistka v hollywoodskem epskem spektaklu Quo Vadis, preboj pa je naredila z italijanskim celovečercem Vittoria De Sica "L'oro di Napoli" (Zlato iz Neaplja) iz leta 1954. Svojega prvega oskarja je prejela za glavno vlogo v De Sicovem filmu iz leta 1960 z naslovom "La ciociara" (Dve ženski), akademija pa jo je z zlatim kipcem za prispevek k svetovni kinematografiji nagradila še leta 1991.

Poleg Dveh žensk je med njenimi najljubšimi "lastnimi filmi" še "Una giornata particolare" (Poseben dan) s soigralcem Marcellom Mastroiannijem iz leta 1977. "To sta dva filma, ki sta resnično močno vplivala na mojo kariero," je po poročanju AP še dejala diva, ki jo je bilo mogoče na velikem platnu nazadnje videti v muzikalu Devet (2009).

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493