Zadovoljna.si
Če že mora prejeti nov naziv, je to lahko tudi "prva služabnica ljudstva", je dejala Nagla Ali Mahmud.

Novice

Soproga egiptovskega predsednika ne želi naziva prva dama

STA
29. 06. 2012 10.45
3

Soproga novoizvoljenega egiptovskega predsednika Mohameda Mursija, Nagla Ali Mahmud, je sporočila, da ne želi sprejeti naziva prva dama in tudi zavrača vsakršna izkazovanja časti. Mahmudova je sicer konservativna in verna muslimanka, ki nosi naglavno ruto in naj bi bila izjemno skromna.

Če že mora prejeti nov naziv, je to lahko tudi "prva služabnica ljudstva", je dejala Nagla Ali Mahmud.
Če že mora prejeti nov naziv, je to lahko tudi "prva služabnica ljudstva", je dejala Nagla Ali Mahmud.FOTO:

"Želela bi, da bi me imenovali predsednikova soproga. Kdo si je sploh izmislil, da bi se morala predsednikova soproga imenovati prva dama?" je pojasnila 50-letna Nagla Ali Mahmud.

Predlagala je, da bi jo lahko imenovali "Um Ahmed" oziroma Ahmedova mati. Ahmed je namreč njen najstarejši sin. Če že mora prejeti nov naziv, je to lahko tudi "prva služabnica ljudstva", je dodala. Mahmudova se je z Mursijem, ki je sicer njen bratranec, poročila že pri 17. letih.

Njen slog naj bi bil sicer popolno nasprotje nekdanje egiptovske prve dame, žene strmoglavljenega predsednika Hosnija Mubaraka, Suzane Mubarak, ki so jo pogosto opisovali kot ošabno in vase zagledano. Očitali so ji tudi, da je želela na vsak način svojemu sinu Gamalu zagotoviti nasledstvo na predsedniškem stolčku.

Mahmudova sicer s svojim stališčem glede imenovanja prve dame ni osamljena. Nad nazivom prve dame ni navdušena niti partnerica novega francoskega predsednika Francoisa Hollanda, 47-letna Valerie Trierweiler.

V pogovoru za francoski radio France-Inter je dvakrat ločena Trierweilerjeva, ki s Hollandom ni poročena, v začetku junija izjavila, da se ji zdi naziv prva dama preveč staromoden oziroma zastarel.
 

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493