Zadovoljna.si
Pijača je bila atraktivna, a žal tudi zelo nevarna. (slika je simbolična.)

Novice

Spila koktajl in ostala brez želodca

Z. T.
10. 10. 2012 12.42
0

18-letni Britanki so zdravniki morali odstraniti želodec, da so ji rešili življenje. Nesrečna najstnica se je znašla v smrtni nevarnosti, potem ko je spila koktalj, v katerem je bil tekoči dušik. Poglejte.

Pijača je bila atraktivna, a žal tudi zelo nevarna. (slika je simbolična.)
Pijača je bila atraktivna, a žal tudi zelo nevarna. (slika je simbolična.)FOTO: Profimedia
Gaby Scanlon je v nekem baru v Lancastru praznovala svoj 18. rojstni dan. Da bi polnoletnost proslavila v velikem slogu, je izbrala dva koktajla, a se je kmalu počutila zelo slabo in ostala brez sape. V kratkem jo je začelo tako boleti v želodcu, da so jo z reševalnim vozilom prepeljali v bolnišnico. Diagnoza preluknjani želodec ni zdravnikom pustila nobenega drugega izhoda, kot da dekletu odstranijo želodec. Le na ta način je Gaby lahko ostala pri življenju, čeprav je njeno zdravstveno stanje še naprej kritično.

Umaknili so ga

Najbolj neverjetna stvar pri tej zgodbi je ta, da je dekle pilo koktajl, ki je do nesrečnega dogodka bil v ponudbi bara. Pretekli mesec je namreč omenjeni bar na spletu objavil, da po novem strežejo koktajl, imenovali so ga Pornstar Martini, v katerem je tekoči dušik. Gre sicer za na videz zelo atraktivno pijačo, saj se iz njega kadi. Tekoči dušik je postal sicer običajna metoda za hipno zamrzovanje hrane in pijače, a problem nastane, ko se ga uporablja za drugačen namen, kot le ohlajanje kozarcev ali pa zamrzovanje določenih sestavin, nikakor pa se ne sme vdihavati ali zaužiti. Če se tekoči vodik zaužije, lahko zamrznejo deli ustne votline, grla ali želodca, zaradi česar pride do okvare tkiv. Dušik lahko v želodcu zavre, pri čemer nastanejo velike količine pare, ki lahko privedejo do nastanka lukenj v želodcu.

Na srečo požirek ni bil usoden.
Na srečo požirek ni bil usoden. FOTO:

Pomotoma postregla detergent

V lokalih se sicer po novicah, ki prihajajo iz sveta, dogajajo precej bizarne stvari. Tako so na Hrvaškem pred časom imeli hud primer malomarnosti, zaradi katere bo neka ženska trpela do konca življenja. Hrvaška natakarica Maja Šivak je obsojena na dve leti zapora, ker je med opravljanjem svojega dela v stekleničko mineralne vode zjutraj nalila detergent za pranje posode, nato pa stekleničko po pomoti dala v hladilnik k drugim pijačam. Okoli poldneva je stekleničko z detergentom po pomoti ponudila gostji Ivi Nerini Sibili, ki je naredila požirek in utrpela hude notranje poškodbe. 40-letna Iva, sicer mati treh otrok, se je morala kar deset mesecev prehranjevati po slamici in ni mogla govoriti. Šele po operaciji, s katero so ji rekonstruirali požiralnik, lahko spet govori oziroma zgolj šepeta. In pri tem bo najverjetneje tudi ostalo.

Hude poškodbe

22-letna natakarica Maja Šivak je vpila in jokala, ko je slišala, da je obsojena na dve leti zaporne kazni. »Gre za grozljivo nemarnost, in to se je zgodilo osebi, ki se je šolala za to delo, torej natakarici,« je pojasnila sodnica Iva Nikšić na sojenju v Zagrebu, ko je podala obrazložitev sodbe. Za žrtev je bil dovolj le požirek detergenta, da je na požiralniku in vsem prebavnem traktu utrpela hude poškodbe. Usta si je takoj sprala z vodo, vendar je bilo prepozno. Šele po enem letu si je toliko opomogla, da je lahko na sodišču pričala o svoji grozljivi izkušnji. Zaradi zdravljenja je bila več kot 10 mesecev na bolniškem dopustu, ker je svobodna umetnica, pa v tem času ni zaslužila ničesar.
 

Spremljajte nas na Facebooku

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493