Zadovoljna.si
Lennon je dobesedno oboževal mačke.

Novice

Spletna stran o mačkah Johna Lennona

STA
17. 01. 2012 16.00
0

Pokojni britanski pevec, kitarist in tekstopisec John Lennon (1940–1980), član kultne zasedbe The Beatles, je vse življenje poleg glasbe zelo oboževal mačke, kar se je odražalo tudi v imenih, ki jim jih je nadel. Spletna stran Mental Floss je zbrala nekaj imen in zgodb, povezanih z Lennonovimi mačkami.

Lennon je dobesedno oboževal mačke.
Lennon je dobesedno oboževal mačke.FOTO:

Kot povzema ameriška glasbena revija Rollling Stone, je Lennon kot otrok svojemu prvemu mačkonu nadel ime Elvis Presley. Ime pa je ohranil tudi, ko je "mačkon" prvič skotil in se izkazal za mačko. Za časa skupine The Beatles se je Lennon duhovito odzval na polemike, ki jih je sprožila njegova izjava iz leta 1966, da je zasedba "večja kot Jezus" in tedaj svojo mačko poimenoval Jezus. Kot piše Rolling Stone, pa je to storil tudi Paul McCartney. Kasneje je imel glasbenik med drugimi še črno in belo mačko, ki jima je nadel ime "Salt" in "Pepper". Mački, ki ju je rešil pred brezdomskim življenjem, pa je poimenoval "Major" in "Minor".
 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493