Zadovoljna.si
The Ramones

Novice

Spomladi izzide avtobiografija Johnnyja Ramona

STA
19. 01. 2012 12.01
0

Osem let po smrti bo končno izšla avtobiografija Johnnyja Ramona. Izid knjige z naslovom "Commando: The Autobiography of Johnny Ramone" je napovedan za 2. april, izšla pa bo pri založbi Abrams Image.

The Ramones
The Ramones FOTO:

Kot je v torek povedala glasbenikova vdova Linda, je Johnny Ramone knjigo začel pisati, ko je izvedel za svojo bolezen, raka na prostati. "Kot da bi vedel, da umira, in je hotel pred tem še nekaj narediti," je dejala. Johnny Ramone je bil soustanovitelj legendarnega punk banda The Ramones in kitarist, ki je vplival na cele generacije rockerjev. Skupino The Ramones je ustanovil leta 1974 v New Yorku, in sicer skupaj s pevcem Joeyjem Ramonom, basistom Dee Dee Ramonom in bobnarjem Tommyjem Ramonom. Vsi štirje člani so se drugače pisali, vendar so vsi skupaj prevzeli priimek Ramone. Med letoma 1974 in 1996 je skupina posnela 26 studijskih in živih albumov.

Ostal je le še Tommy

Joey Ramone, katerega pravo ime je bilo Jeff Hyman, je umrl leta 2001 zaradi raka limfnih žlez, Dee Dee Ramone s pravim imenom Douglas Colvin je umrl leta 2002 zaradi prevelikega odmerka mamil. Predgovor h knjigi je napisal Tommy Ramone, epilog pa glasbenikova dobra prijateljica Lisa Marie Presley.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375